maanantai 23. joulukuuta 2013

12/2013 Lahja/lahjatoive


Nyt uskaltaa jo blogin puolellakin näyttää tekemäni joululahjat. Huomennahan nämä paketit jo avataan. Tämän kuun silmukan ytimestä -haasteen aiheenahan oli siis lahja/lahjatoive tai jotain muuta lahjoihin liittyvää.

Tänä vuonna onkin vähän isompia paketteja, nimittäin virkkasin ystäväiseni Minnan kanssa matot!

Matot on tehty Lilli -ontelokuteesta 10mm koukulla. Ohje on Molla Millsin Virkkuri -kirjasta pitsimatto S:n ohje. Ohjetta jouduttiin tosin muokkaamaan, koska kude ei meinannut riittää. Näistä matoista puuttuu ainakin yksi kokonainen kerros. Mutta hienoja tuli silti!


Tuo vasemmanpuoleinen on minun tekemä ja oikeanpuoleinen on Minnan. Jännä miten kokoeroa on, vaikka molemmat tehtiin samasta kuteesta samankokoisella koukulla. Tosin Minna on vasta-alkaja, niin käsiala on vielä tosi tiukkaa näin alussa. Muistan että itselläni oli myös hirveetä kitkuttamista sillon alussa.


Itse annan maton rakkaalle pikkusiskolleni joululahjaksi. Minnan matto taisi lähteä ystävän kämppää koristamaan :)


Joensuussa on ihana Taitokortteli, jonka Taitokeskuksesta olen kaikki kuteeni ostanut. Taitokorttelista löytyy hirmunen määrä erilaisia kuteita ja värejä! Teen tässä joku päivä Taitokorttelille oman hehkutuspotauksen :) 


Lisäksi äiti toivoi virkattua koria:


Vyyhdistä riitti helposti kahteen koriin kudetta. Ja jäi vielä ylikin! Korit on myös Lilli-ontelokuteesta ja ohje on Molla Milsin Virkkuri-kirjasta.



17 kommenttia:

  1. Hih mikä sattuma, mä sain just valmiiksi tuon samaisen maton :) http://sorminapparyys.blogspot.fi/2013/12/pitsimatto-s.html

    Koreista piti kysymäni, että mitä kudettä tuo on? Reunat näyttävät pysyvän niin näppärästi pystyssä :) Mulla on nyt pari kertaa jääny vähän lörpöiksi :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Korit on tuota samaa Lilli-ontelokudetta mistä tuo mattokin on tehty :) Ite oon tykästyny tuohon kuteeseen, kun se ei oo liian paksua mut pysyy silti hyvin kasassa just noissa koreissa :) Kannattaa kokeilla!

      Ja hienon maton siekin oot saanu tehtyä! :) Tää on kyllä kiva maton ohje.

      Poista
    2. Lilli onkin yksi niistä, joita en ole kokeillut :) Esteri toimii suht hyvin, mutta kaipaan vähän toisenlaista välillä!

      Poista
    3. Ite en ookkaan muulla tehny kun tuolla Lillillä :) Ja siihen tykästyin, joten mitäpä sitä suotta vaihtamaan :D

      Poista
  2. Oi miten ihania joululahjoja! :) Itse olen kauhistellut yhtä yksinäistä sukkaa, jonka tein neulomisharrastuksen alku vaiheessa. Sukka on täynnä löysiä silmukoita ja käsiala on kamalan näköistä! Kumma miten nopeasti sitä kehittyy kun innostusta ja mielenkiintoa riittää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Ja joo, itekki oon vertaillu ekoja pipoja nyt näihin viimesimpiin, niih vaikka on samalla ohjeella tehty, niih kokoeroa kyl löytyy :D

      Poista
  3. Mä haluaisin taas innostua virkkaamaan mattoja ja koreja... :)Ne on niin ihania

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja varsinkin noi korit on tosi nopeesti valmiita! :)

      Poista
  4. Mukavia lahjoja olet tehnyt =) Nuo korit ovat aivan ihanan joulun punaisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punasia? Oransseja noitten pitäis olla :D Siulla saattaa olla koneen ruudulla vähän eri värit kun miulla, mut semmoset kirkkaan oranssit noi oikeesti on :)

      Poista
  5. Mukavia lahjoja olet tehnyt =) Nuo korit ovat aivan ihanan joulun punaisia.

    VastaaPoista
  6. Vastaukset
    1. Kiitos! :) Näkyyköhän siulla nuo punasena vai oranssina? :D

      Poista
  7. Hei!

    Hienoja teoksia, itekki tein just korin hanskoille ja pipoille :). Hyvin onnistuivat! mutta nyt jäin jumiin pitsimaton teossa, ehkä osaisit auttaa, kun kerta valmiiksi maton sait :D

    Eli kohta 14, kierros 6. Pylväskierros. Virkkaa samoin kuin edellinen kierros.
    Miten voin virkata sen samallalailla, kun edellisessä kierroksessa ei noita tuplapylväitä ole? Kuvaa oon yrittäny tiirata vaik kuin, mutten selvää saa. Tuleeko pylväät siis vaan joka kaareen vai miten?

    Ahahahaha :D Viime virkkauksista siis 10 vuotta aikaa, joten vähän on hakusessa. Toivottavasti osaisit mua jelpata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuh hetki pieni... *Kaivaa kirjansa esiin..* Juuh eli siis tuossa kohtaa itseasiassa ensimmäisessä matossa itsekin jumiuduin :D Mutta oon sitten aina tehny muistilapuille itelleni selvennyksiä, kun oon hoksannu et miten se menee.

      Elikkäs siis tuo kohta (jos nyt varmasti oon oikeessa kohdassa) niin menee niin, että Jokaiseen pylväseen virkkaat yhden pylvään. Eli kierroksen päättyessä pylväitä tulis olla 72. Ainakin tämmöset muistiinpanot oon itelleni tehny :) Toivottavasti tuo selventää! Vähän hankalaa miettiä, kun pitäisi olla itellään työ tässä edessä että kunnolla pystyisin neuvomaan :D Mutta toivottavasti tää edes vähän autto! Ota vaan yhteyttä vielä vaikka sähköpostilla (löytyy tuolta blogin oikeasta laidasta) jos tarviit vielä apua. Autan mielelläni! :)

      Poista
  8. Moikkuli! Uskallatko sanoa, tai muistatko mitä hintaluokkaa nuo kuteet on Joensuun putiikeissa? Kiinnostais kokeilla vaihteeks ihan oikeasta kuteesta tekemällä, eikä aina noita vanhoja rätei ja lumpui silputa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heheh, rätei ja lumpui... ;D Mut siis joo, Joensuun Taitokorttelissa on tosiaa iha pirun hyvä valikoima! Oiskohan tuo Lilli ontelokude ollu siin 13-15 euron kilohintaan... Suunnilleen... En nyt ihan tarkkaan muista mut noilla korvilla se hinta on. Trikookude on muutamia euroja halvempaa ja siitäki löytyy ihania värejä! :) Ja ennen jouluu ku kävin niih sinne oli tuosta Lillistä tullu semmosii kuteita mitkä vähä kimaltaa, ne oli kans aika mageita :D

      Poista

♥ Kommentit saavat hymyn huulille :)
♥ Minulla on kommenttien valvonta päällä, eli älä ihmettele jos lähettämäsi kommentti "häviää" eikä heti näy. Hyväksyn kommentit ensin, jotta yksikään niistä ei jäisi lukematta.
♥ Kiitos kommentistasi!