sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Meillähä ei mitää PIKKUleipiä tehä!

Leivoin Hannatätejä pitkäst aikaa. Ohjeen kopsasin työpaikan kahvihuoneen seinältä. Siinä lapussa luki, että "Maailman parhaat Hannatädin kakut".


Saatteko miun "taiteellisesta" käsialasta selvää? Jos ette, niih tässä vähä selkeempi versio ohjeesta:
Hannatädin kakut

puoli kg voita
puoli kg sokeria
4 munaa
puoli kg vehnäjauhoja
puoli kg perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa

Vaahdota voi ja sokeri keskenään. Sekoita muut aineet joukkoon. Pyörittele pieniksi palloiksi ja laita pellille. Lytistä palluroita vähän. Paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia uunin tehosta riippuen.



Mie en vaa osaa tehä koskaan PIKKUleipiä. Tulee ain vahingos kauheen isoja. Noh eipähä tarvii syyä kerralla montaa!



6 kommenttia:

  1. sama vika täälläkin. pikkuleivät alkaa olla ruisleivän kokosia varmaan kohta :D hahaha..
    Sämpylät paistan suoraan leiväksi..ei niitä miun sämpylöitä voi oikeen normi sämpylöiksi kehua kun koko on suoraan verrannollinen jenkki futiksen kokoon :D

    VastaaPoista
  2. Tosin miulla ei kyllä reseptit oo mitenkään pääasiassa tässä blogissa, että ehkä jätän tuon semmosille kunnon leivonta- ja ruokablogeille :)

    VastaaPoista
  3. Onko tuo ohje oikeesti noin iso, eli puoli kiloa voita ja puoli kiloa sokeria :) No samapa tuo. Olen oikein opetellut vuosien varrella tekemään pienempiä pikkuleipiä, pullia ja piirakoita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, kyllä se noin menee :) Tuosta tuleeki muistaakseni 3 pellillistä ellei jopa 4 pellillistä noita pikkuleipiä. Riippuu tietyst et minkä kokosia tekee. Miulla ku nuo oli vähä isompia mitä noiden kuuluis olla :D Miunki pitäis tosissaa opetella ottamaa sitä taikinaa vähä vähemmä nyrkkii :)

      Poista

♥ Kommentit saavat hymyn huulille :)
♥ Minulla on kommenttien valvonta päällä, eli älä ihmettele jos lähettämäsi kommentti "häviää" eikä heti näy. Hyväksyn kommentit ensin, jotta yksikään niistä ei jäisi lukematta.
♥ Kiitos kommentistasi!