sunnuntai 25. syyskuuta 2016

DIY muovailuvaha

Tein iha ite muovailuvahaa! Vähänkö oon ylpee itestäni! En nimittäin uskonu, että saisin näinkin hyvää muovailuvahaa aikaseks!


Tein nämä siis töihin lapsille päiväkotiin. Tuli kyllä tosi ihanan värisiä ja koostumukseltaan sopivan pehmeetä muovailuvahaa. Lapset (varsinkin meijän pienet) kun meinaa turhautua, jos muovailuvaha on liian jäykkää ja miulla menee sormet kipeeks, kun pitää "lämmitellä" ja pehmitellä se vaha ennen kuin annan sen lapsille. Muta tästä tuli tosi hyvää!

Käytin ohjeena Googlen kautta löytämääni Melskelän lapset-blogin muovailuvahaohjetta. Tähän löyty kaikki tarvikkeetkin suoraan omasta kaapista. Ja oli helppoo tehä!


Kädet värjäänty aika tehokkaasti tässä hommassa, koska lisäsin elintarvikevärin vasta tuossa taikinavaiheessa koska halusin kaks eriväristä muovailuvahaa. Mutta sen jälkeen noista ei pahemmin irtoa väriä käsiin. Ja ihanaa kun ei tän muovailuvahan kohalla ei tarvii pelätä, jos meijän pienet syö tätä; tässä kun on kaikki ainekset ihan syötäväks kelpaavia. Kauheen suolasta tää kyllä on, yks pikkune irvisti töissä ku laitto tätä suuhunsa :D

4 kommenttia:

 1. Onkohan ero taikataikinaan juurikin tuossa lämmittämisess (ja leivinjauheessa)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on hyvin paljon taikataikinaa muistuttava seos, mutta tää on miusta jotenkin enemmän "muovailtavan" tuntusta :) Syy saattaa olla juurikin noissa siun mainitsemissa eroissa :) Taikataikinahan on siis hyvin saman tyyppinen seos :)

   Poista
 2. Kannattaa tosiaan olla tarkkana ettei lapset sitä syö. Suola on nimittäin myrkkyä lapsille. Jo yli 1/2 tl syönyt lapsi pitää viedä lääkäriin tai soittaa ainakin myrkytystietokeskuksesta ohjeita. Itsekään en tätä tajunnut ennenkuin hoitolapsi söi tekemääni vastaavaa taikinaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei myö tätä mitenkää syötetä lapsille. Yks muksu nuolas taikinaa vähäsen ja irvisti se päälle, eikä oo sen koomin suuhunsa laittanu. Mut kiitos tiedosta! Kyl myö aina vahditaan ettei tätä menis lasten suuhun :)

   Poista

♥ Kommentit saavat hymyn huulille :)
♥ Minulla on kommenttien valvonta päällä, eli älä ihmettele jos lähettämäsi kommentti "häviää" eikä heti näy. Hyväksyn kommentit ensin, jotta yksikään niistä ei jäisi lukematta.
♥ Kiitos kommentistasi!