perjantai 5. syyskuuta 2014

Ihka ensimmäiset sukat!

Nonnii, NYT voin vihdoin kutsua itseäni ihan oikeeks kunnon käsityölaiseks, sillä NYT osaan tehä sukat! Miulla oli kesän alussa semmone fiilis, että nyt perhana tänä kesänä mie opettelen sen sukan teon. Noh sit yks kaunis päivä marssin Käsityövakkaan, istahhin alas ja sanoin omistajalle, että nyt opeta miulle ne sukat! Siellä sit istuin koko sen yhen päivän ja sain melkee toisen sukan valmiiks! Kärki piti enää kotona tehä.


Tää lanka oli iso syylline siihe, että halusin vihdoin opetella tekee sukat!


Ja tästä se lähti... Voi että miten onkaan kiva neuloa kunnon puikoilla, ihanan tuntusella langalla ja vieläpä ihan mahtavan värisellä semmosella! Puikot on kolmosen sukkapuikot.


Ja lopputulema on tämä. Raidat ei passaa, mut niinpä mie nää suunnittelinki.



En voi oikeesti sanoin kuvailla miten onnelline nyt oon! Eikä se pirun kantapää ollukkaa nii hankala ku luulin. Nyt ku sen hahmotti kunnolla, niih se menee kohta varmaan jo ulkomuistista.


Nyt mie pääsen VIHDOIN toteuttaa kaikki ihanat sukkaideat mitä oon täs matkan varrel poiminu!


Mut nää tulee varmaan aina olee rakkaimmat sukat, ekat kun ovat. Tekee miel kehystää nää tai jotai :D


Sit muute semmone pohdinta viel, et mite työ rakkaat blogikamut kuvaatte tein sukat? Teil muilla on niiiii nättejä sukkakuvia blogeissanne, et heittäkääs alottelevalle sukkakuvaajalle pari vinkkiä. Mie vääntelin ties missä asennoissa sohvalla maaten, melkee käsillä seisoen ynnä muuta :D

Oiiiiiiikein ihanaa viikonloppuu kaikille <3 Tää menee kohta yövuoroon ja alottelee varmaan uuen sukkaparin siellä... (Miun ystävät, työ tiiätte nyt mitä tuutte kaikki saamaan tänä jouluna lahjaks :D)


47 kommenttia:

  1. Hyvä Sini! *taputapu* jee! miehä sanoin et kyl sie osaat! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, kiitos kiitos <3 Ja jooh, kyl mieki tiesin et kyl mie varmasti osaan, kunha joku näyttää ja selittää sellai et mie ymmärrän :D

      Poista
  2. Sain just tota samaa lankaa synt.lahjaksi kaverilta ja ootan innolla, että pääsen oman keräni kimppuun tekee noi samat sukat ;) sateenkaari <3 <3
    Mutta siis miten mie kuvaan, esim mennää kaverin kanssa kuvaileen, esim jos on mulle sopiva koko esim 39-> niin mie toimin mallina ite ja jos on isompaa sukkaa niin toimii sitten kaverini, jolla o sitten isompi jalka :D Mutta siis vinkkinä, ota joko kuvaaja tai kuvattava aina matkaan ja eiku ulos baanalle ettii hyvii kuvausmestoi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, mahtavaa! Tuut saamaa ihanat sukat! :) Ja jooh, kiitos vinkistä! Pitää alkaa rekrytoimaa itelleen sukkamalleja :D

      Poista
  3. Oi onnea onnea uudesta taidosta !! Mä en ole vielä tohon hommaan uskaltanut ryhtyä.
    Mutta aivan ihanat sukat olet saanut aikaiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Jooh, mieki tähä asti venyttelin näitten kokeilemista, mut kyllä kannatti!

      Poista
  4. Ihanat ekat sukat! Ja onnea ensimmäiselle sukkaparille! :) siitä se sit lähtee! =D

    VastaaPoista
  5. Mäkin niin haluaisin joskus tehdä ne ekat. Nää sun sukat on kyllä niin onnistuneen näköiset, että houkuttelis aloittamaan heti. Kukahan mua opastais...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiku vaa ettimää lähipiiristä joku sukantekijä. Eikä näissä nyt oikeestaa muuta haasteellista oo kun toi kantapää. Ja senki ku hahmottaa, niih sen kyl osaa sit tehä :)

      Poista
    2. Kiitos tsempistä! Saas nähdä joko sukkapuikot heiluu tänä viikonloppuna... tietty lankojahan saa käydä hamstraamassa ensin ihan luvan kanssa ;)

      Poista
  6. Hei onnittelut ekoista sukista. Ihan mahtavan päheet on. Ei se tosiaan mitään ydin fysiikkaa ole tuo sukkien kutominen.

    VastaaPoista
  7. Onpa mielettömän ihanan väriset ja upeat ensimmäiset sukat! :)

    VastaaPoista
  8. No niin. Siitä se sitten alkaa. Kohta on kaappi täynnä sukkalankoja ja uusia pitää vain ostaa, vaikka ei edellisiä ole vielä käytetty. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, saas nähä! Sukkalankoja on kyl jo valmiiks oottamassa hyllyssä ja nyt voin tehä niist oikeesti sukkia, eikä tarvii miettii jotaki toista käyttötarkotusta :)

      Poista
  9. Hienot ensimmäiset sukat :) onnea, onnea!

    VastaaPoista
  10. Itsekin oon jo tovin ihaillu tota raitalankaa, mutten oo vielä tohtinut ostaa :) Hienot ensimmäiset sukat neuloit! Tuosta kuvaamisesta, niin yleensä tykkään ottaa itse sukista kuvat omissa jaloissa, niin saa just sellaisia ku haluaa. Asento on vaan ihan mielenkiintoinen, kun pitää nojata syvästi eteenpäin ja ottaa vähän sokkona ne kuvat, mutta harjottelulla onnistuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen tuota lankaa kyllä! Tulee ihanan väriset :) Ja jooh, mieki pyllistelin ties missä asennoissa et sain nää kuvat otettua. Pitää tosissaan vaa harjotella :D

      Poista
  11. Onnea uuden oppimisesta, kauniista sukista! Itse kävin aikanaan tyttökoulua ja kaikki oppivat kantapään, helposti ja mukavasti: Opettaja neuloi suurilla puupuikoilla edessä ja lankana oli punaista nyöriä...siitä asti olen osannut sekä tumput peukalokiilalla, että sukat. Käsityöt ja kotitalous olivat lemppareitani, niissä oli niin kivat opet! Myös ei-niin-käsistään-kätevä ystävättäreni sai, äitinsä avustuksella ja minun tukemanani valmista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oii, kuulostaapas hienolta :D Kiva tapa oppia!

      Poista
  12. Tosi hienot sukat tekasit! Kaunista tuo lankakin. Moni sitä kantapäätä turhaan pelkää, helppo se on jos joku on neuvomassa, pelkästä ohjeen lukemisesta vaikeampi hahmottaa. Vaihtuuko nyt pipot sukkiin? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, mieki iha turhaan pelkäsin kantapään tekoa :) Ja noh, ei nyt ainakaa vielä vaihtunu, mut eiköhän sukkiaki ala kohta olla iha pipona :'D

      Poista
  13. Onnea ensimmäisille itsetehdyille sukille! Ihana lanka noissa sukissa.

    VastaaPoista
  14. Aivan ihanat. Siitä se lähtee. Suvun sukkamummo-titteli on joskus sinulla, kenties vielä valovuosien päässä, nyk. iästäsi päätellen, mutta se aika tulee takuulla.
    Ja laita nuo ehdottomasti talteen sitten, kun et enää voi rikkinäisiä sukkia korjata ja pitää enää. Ne on aarteet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aaawww, kiitos :) Ja jooh, en oo kehannu näitä ees käyttää viel kauheesti :D Pitää tehä uus pari mitä kehtaa käyttääkin!

      Poista
  15. Ihanan väriset! Onnea ekasta sukkaparista! :) Siitä se lähtee..Siihen jää kyllä koukkuun! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ja jooh, nyt on kyllä jo aikamoinen koukkuuntunu fiilis :D

      Poista
  16. Onnea ekoista sukista! :) Se on muuten oikeesti totta, että siihen ekaan neulottuun sukkapariin latautuu aika paljonkin tunnearvoa, itelläkin omat ekat on edelleenkin ahkerasti käytössä, vaikka vähän rähjääntyneet jo ovatkin :) Vitsit että tuo Regian Stripemania kuumoittelee itteekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jooh, miun ei tee ees miel käyttää näitä etteivät kulu puhki :D Ja tuo on ihanaa lankaa <3

      Poista
  17. Mahtavaa, hienot sukat! Ja tuo lankakin on tosi pirteää ja miulla ainakin Regiasta tehdyt sukat on kestäny käyttöä tosi hyvin. Miun paras niksi sukkien kuvaamiseen on antaa kamera miehelle.. Itsekseen tosi epätoivoista, saa vääntäytyä ihan kummallisiin asentoihin ja silti tulos on mitä sattuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pitää alkaa kouluttaa tuosta poikakaverista valokuvaajaa :D

      Poista
  18. Ihanan pirtsakat :))

    Ei se kantapää joo oo hankala. Voisi sanoa, että turhaan niin pelätty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ja niinmpä, tämän huomasin itsekin :D

      Poista
  19. Kauniit on sukat :D Itse pelkäsin myös alkuunsa kantapäätä nykyään taas innostun aina kun kuulen erilaisesta kantapäätekniikasta :D Itse tulee kuvattua joko jalat suorana lattialla/peitolla/tms mutta jos haluan jossain hieman hankalammassa asennossa esim. toinen jalka puoliksi ilmassa niin silloin joutuu jo pyytämään apua muilta(jos on yhtä heikko tasapaino kuin minulla)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Jooh, mieki iha turhaan tuota kantapäätä pelkäsin :)

      Poista

♥ Kommentit saavat hymyn huulille :)
♥ Minulla on kommenttien valvonta päällä, eli älä ihmettele jos lähettämäsi kommentti "häviää" eikä heti näy. Hyväksyn kommentit ensin, jotta yksikään niistä ei jäisi lukematta.
♥ Kiitos kommentistasi!