maanantai 10. maaliskuuta 2014

Takaisin arkeen

Nonni, nyt on hiihtoloma lomailtu täälläkin ja paluu arkeen alko tänään. Hiihtolomalla kävin mummolassa, vietin aikaa ystävän seurassa ja tein tietysti käsitöitä.

Tuosta mummolan reissusta olisikin muuten yksi ilmotusluontonen juttu kerrottavana...


Mummo oli nimittäin ottanu osaa Suomen Evankelisluterilaisen kansanlähetyksen nuttuprojektiin, jossa he auttavat ihmisiä Etiopian Darimussa. Käykää kurkkaamassa tuon "nuttuprojektiin"-sanan takaa löytyvä linkki.


Projektin ideanan on neuloo tämmösiä nuttuja, jotka lähetetään Etiopiaan vastasyntyneille lapsille. Jos nuttuja tulee tarpeeksi, niin ne perheet saa ne omakseen.


Mie ihastuin näihin nuttuihin ihan täysin! Mummo oli saanu jo kaks valmiiks ja kolmas oli tulossa. Naapurin rouvalla ois kuulemma ollu hirmunen kasa värikkäitä nuttuja ja meinattiin mennä sinne niitä kuvaamaankin, mutta hää oli jo ehtiny lähettää ne eteenpäin.


Tää on tosi simppeli nutun malli ja jopa mie ehkä osaisin neuloo tämmösen. Mummo sai miut innostettua tähän myös mukaan ja mie aionki kokeilla et saisinko ees yhen nutun aikaseks, jonka voisin sit mummon avulla lähettää eteenpäin.


Näihin voi siis käyttää jotaki jämälankoja tai muuta, mut vauvalangat ois tietysti ehkä parhaita? Mummo oli tehny tän sini-vihreen nutun akryylilangasta, mut tää oli hirmu pehmosen ja ihanan tuntune! Päädyin sit itekki ostamaan sitä lankaa.


Ois ihan huisia kuulla, että jos joku teistä innostuu myös lähtemään mukaan! Tää nuttu on siis hirmu simppeli, yhtenä kappaleena neulottava nuttu. Uskallan tän ohjeen tänne skannattuna laittaa, kun tätä saa kuulemma levittää ihan vapaasti:


Klikatkaa isommaksi ja tulostakaa vaikka itellenne. Sori kun tuo paperi meni laukussa vähän ryttyyn, mutta kyllä siitä selvän saa. Kuva on vähän huono, kun on varmaan monien kopiointien takia vähän kärsinyt.

Tuo nuttu siis neulotaan tuolta alareunasta lähtien, jätetään päätä varten aukko ja neulotaan toinen puoli. Lopputulos sitten ommellaan sivuista kiinni jättäen käsille aukot. Hirmu simppeli! Ja muistakaa että erikokosia nuttuja tarvitaan myös. Kun on ihan pikkusia keskosvauvoja ja sitten normiaikaan syntyneitä vauvoja.

Toivottavasti siellä nyt joku innostuis lähtemään tähän mukaan. Ja niih, ihan omaks ja teidän muiden iloks tätä mainostan, en minkään pakotuksen eessä :D

Häiritsee muuten kun tuossa ohjeessa puhutaan kutomisesta. Itelleni kutominen tarkottaa vaikka maton kutomista, mut mummo sano et vissiinkin etelämmässä päin puhutaan neulomisesta kutomisena. Onko näin, Etelä-Suomen porukka? :D
20 kommenttia:

 1. Mää oon täälä Oulun läänin pohojosella rajalla ja täälä se ainaki on kutomista ;-)

  VastaaPoista
 2. Minä neulon puikoilla ja kudon kangaspuilla, paikkakunnalla Tuusula. :)

  Noita vauvannuttuja olen monesti miettinyt, ikävä kyllä se on siihen aina jäänyt. Noihin saisi kivasti myös jämälankoja kulutettua, että josko nyt saisinkin tehtyä. Yritän ainakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, tosi hyvä jämälankaprojekti :) Tsemppiä!

   Poista
 3. Kutomis-neulomis-juttu voi olla myös sukupolvi sidonnainen heh:D
  Minä voisin myös neuloa jonkun nuttusen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niih, totta! :) Ois ihan mahtavaa jos lähet mukaan!

   Poista
 4. Minä neulon myös :) ja täytyy nyt ihan mainita, kun avasin blogisi ja tämä teksti ja ensimmäinen kuva tupsahti näkyville niin koin todella vahvan deja vu:n. Hassua :)

  Nutut on minullekin tuttuja. Ehkä minun pitäisi kans yrittää yksi tehdä :)

  VastaaPoista
 5. Harmi kun on neulerintamalla nyt vähän kiirettä ja niskankin kans vähän ongelmaa :/ Toivottavasti saat värvättyä paljon neulojia mukaan! :) Tällainen on hyväntekeväisyyttä parhaimmillaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei :( Noh mut nyt on siun vuoro ottaa rennosti välillä. Toivottavast muita lähtee mukaa :)

   Poista
 6. Voi vitsit, jos jaksaisin kutoa jotakin muuta kuin villasukkia, niin ehottomasti oisin mukana. Tai ehkä se pitäisi ottaa tämmöinen tekoon kasvattamaan kärsivällisyyttä :D

  Mie olen rovaniemeltä ja kaikki mummot, isotädit jne. jotka ovat ikänsä asuneet vielä reippaasti pohjoisemmassa puhuvat kutomisesta, eli sen muodon olen itsekin oppinut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaa, nonii tää onki sit aika hajanaisesti ympäri suomee tää kutomis-sanan käyttö :) Ja ota hei ihmeessä tää nyt itelles projektiks ;)

   Poista
 7. Hitsit! Mähän voisin NEULOA ;) Nalleakin löytyy. Täytyypä ottaa tästä lisää selvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ota ihmeessä! Kaikki jämälangat nyt käyttöön. Hyvään tarkotukseen menee :)

   Poista
 8. Puikoilla sitä kudotaan täällä Päijät-Hämeessäkin. Ja kudotaan täällä mattoakin, ei tosin puikoilla ;D

  VastaaPoista
 9. Minulla on kahdestoista nuttu puikoilla, tosi mukava tapa tuhota jämäkeriä. Nutut voi tehdä pyörönäkin, jos inhoaa saumojen ompelua - ohje löytyy täältä http://langanpaat.blogspot.fi/2009/03/haaste-vastaanotettu-ja-jatketaan.html

  Nuoruuteni neuloin puikoilla ja kangaspuilla kudoin, mutta niin vaan opin minäkin pikkuhiljaa kutomaan puikoillakin, kun Savosta Lappiin muutin reilut 20 vuotta sitten. Täällä neulominen tarkoittaa ompelemista; itse en ole sanaa siinä merkityksessä oikein oppinut käyttämään,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oii hienoo kuulla että sie oot jo noin paljo saanu aikaseks :) Ja kiitos vinkistä!

   Jooh, itelleni kans on iha outoo jos joku puhuu neulomisesta mut tarkottaa ompelemista. Ne menee iha väärinpäin :D

   Poista

♥ Kommentit saavat hymyn huulille :)
♥ Minulla on kommenttien valvonta päällä, eli älä ihmettele jos lähettämäsi kommentti "häviää" eikä heti näy. Hyväksyn kommentit ensin, jotta yksikään niistä ei jäisi lukematta.
♥ Kiitos kommentistasi!