lauantai 27. helmikuuta 2016

Kylmille ilmoille-kauluri

Tää on ollu jo jonkun aikaa valmiina ja kovassa käytössä tän talven pakkaskeleillä. On vaan ollu niin kiireistä, etten oo ehtiny tätä bloggaamaan ennen kun nyt!


Kyseessä on siis ihana merinosta neulottu kauluri.


En ollu enne hoksannukkaa mite käteviä kaulurit on! Mie en osaa pitää semmosia normaaleja kaulahuiveja, kun en saa solmittua niitä mitenkään fiksusti. Siks miulla pitää olla aina joko tuubihuivi, tai semmonen kaulahivi mikä on ommeltu päistä yhteen, että sen voi vaan kiepsauttaa muutaman kerran kaulan ympäri. (Eikös niitäki kutsuta tuubihuiveiks... Noh kuitenki.)


Ihastuin tähä siis ihan täysin! Ja sain vielä ihanat napitkin tähän! Tilasin Ebaystä pussillisen tämmösiä neliön muotosia nappeja, joissa on erilaisia kuvioita.


Nää Brittinapit oli ihan täydelliset tähän kauluriin! Niin ja noiden nappien ideana on siis se, että kauluria voi pitää nappien avulla sellain ylhäällä, tai sitten avata napit ja taittaa kauluriosan alas. Kätevää!


Kävin taas Käsityövakan neulekerhossa ja sain samalla siellä muutaman kuvan, että miltä kauluri näyttää päällä. Tää on just sopivan kokonen ja hirmusen lämmin, kun on merinosta tehty! Tykkään iha pipona! Haluun tehä näitä enemmänkin. Tosin tekisin tuon yläosan 2 oikein 2 nurin joustinneuleen ehkä 1 oikein 1 nurin joustimena seuraavaan kauluriin. Tuo 2o 2n meinaa vähän lössähtää käytössä. Toisaalta, se ei purista kaulaa ollenkaan, kun taas se 1o 1n saattaa ainakin alussa tuntua vähän kuristavalta... Noh pitää kokeilla.

Ja tää on ihan huippu senkin takia, että tän kaulurin ohjeen on tehny miun tuttava Käsityövakan piireistä. Hää tekee aivan ihania ohjeita ja oon monta kertaa ihastellu hänen neulomuksiaan! Aikomus olis kokeilla muitaki hänen ohjeitaan :)


Lanka: Schachenmayr Extra merino
Puikot: 3,5 pyöröpuikot ja 3,0 pyöröpuikot

Alkuperäisessä ohjeessa oli 4 nappia ja tietysti myös 4 napinläpeä. Mie totesin, että miun napit on vähän isompia, joten tein vaan 3 napinläpeä.

Tätä oli hirmu kiva neuloo ja oon kyl ylpee itestäni miten siistii jälkee sain aikaseks! Nyt vaa suunnitelemaa seuraavan kaulurin väriä :D

Lopuks vielä vinkki: Tuota SMC Extra merino-lankaa ei ainakaan Käsityövakassa enää myydä, vaan siitä on tullu uus versio, jossa on kolme eri paksuutta; 80, 120 ja 170. tuo numero tarkottaa siis aina että montako metriä lankaa on siinä 50 gramman kerässä. Tähän kauluriin käytin siis sitä vanhaa SMC Extra merinoa, jossa on 50 grammassa 130 metriä. Eli tuo nykyinen Extra merino 120 sopivin tähän projektiin, kun siinä on lähes sama määrä lankaa :)


12 kommenttia:

 1. Aina yhtä tarpeellinen. Kaunis väri kruunaa kaiken.

  VastaaPoista
 2. Ihana kauluri! Ja olin oikeassa, kun facessa ounastelin kuvauspaikaksi Käsityövakkaa. Terveiset kaikille tutuille sinne Joensuuhun!

  VastaaPoista
 3. Tuo kaulurin väri on kyllä ihana! Ja siis kauluri myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, haluisin tehä vaik mitä täst langasta ku on nii ihanan värinen :D

   Poista
 4. Kiitos ohjeesta. Vaikka kylmät on nyt menneet tarvitaan varmaan vielä joskus tällaista. Minulla on sama ongelma noiden huivien kanssa. En osaa niitä käyttää, joten kauluri on varmaan minun juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Ja joo, suosittelen kyl kauluria tai jotain tuubihuivia. Ne on vaan niin käteviä :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Eikös! Miunki mielest nuo sopi just täydellisesti tähä kaulurii :)

   Poista
 6. Mainio kokonaisuus kaulurissa: muoto, väri ja ihanat napit! Yleisesti ottaen mulle tulee kaulurista aina mieleen sellainen perusnelikulmio, mutta tässä on kyllä kaunis ja massasta erottuva design. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! :) Mallista saadaan toki kiittää ohjeen tekijää, mut nuo napit ja värin mie luonnollisesti valitsin ite, joten siitä saan kiittää itteeni :D Ja oon kyl itekki tosi tyytyväine tähä lopputuloksee!

   Poista

♥ Kommentit saavat hymyn huulille :)
♥ Minulla on kommenttien valvonta päällä, eli älä ihmettele jos lähettämäsi kommentti "häviää" eikä heti näy. Hyväksyn kommentit ensin, jotta yksikään niistä ei jäisi lukematta.
♥ Kiitos kommentistasi!