perjantai 30. elokuuta 2013

11 kysymystä- haaste

Sain tämän haasteen Puikkoillen, koukkuillen- blogista. Kiitos hurjasti! Näitä on kiva välillä täytellä :)

Haasteen säännöt:

1. Kiitä haasteen antajaa ja linkitä bloggaaja, jolta haasteen sait
2. Vastaa annettuihin kysymyksiin
3. Keksi 11 uutta kysymystä jotka haluat antaa seuraavalle
4. Valitse viisi blogia joilla on alle 100 lukijaa ja kerro haasteesta kommentoimalla heidän blogeihinsa.

1. Mitä käsityötä olet parhaillaan tekemässä?
Nnnnnoh, ikuisuusprojekti on vieläkin, kesken, mutta se alkaa olla jo melkeimpä loppusuoralla (JEEE!) ja nyt viikonloppuna olisi tarkoitus aloittaa säärystimet.

2. Oletko enemmän aamu- vai ilta-ihminen?
Aamulla ei ole kauhean vaikea herätä kellon soittoon, mutta kyllä silti olen ehkä enemmän sellainen iltakukkuja. Varsinkin jos on joku kiva käsityö kesken. Sillon ei meinaa päästä nukkumaan ollenkaan!

3. Mikä oli ensimmäinen sanasi vauvana?
*Soittaa äitille* Jahas, meikäläisellä on ollu HÄTÄ jo vauvasta lähtien, nimittäin se oli kuulemma ensimmäinen sanani :D Varmaan tuosta juontaa juurensa siihen, että olen kauhea stressaamaan ja hätäilemään kaikenlaisista asioista :D

4. Millainen oli oudoin unesi, jonka olet nähnyt?
Pidän unipäiväkirjaa säännöllisen epäsäännöölisesti, mutta yritän kirjoittaa siihen aina, kun aamulla herätessäni muistan suurimman osan unesta. Mutta oudoin uni, hhmm.. Noh unet on yleensäkkin aika outoja, mutta ehkä oudoin oli semmonen uni, missä en meinannut saada silmiä auki, kun ne tuntu jotenkin painavilta. Sitten tunsin miten minut vedettiin sängyltä pois lattialle ja muistan, että tunsin sen sängyn vieressä olevan maton poskea vasten. Sitten makasin siinä, kun tummat hahmot tuijotti minua... Aika pelottava uni oli ja mietinkin, että tuo saattaisi olla sellainen unihalvaus, tai joku sen tyyppinen? Kun siinä saattaa tulla just tuommosta pahuuden läsnäolon tuntemista ja hallusinaatioita ja harhoja... Hyi tulee vieläkin kylmät väreet kun muistelen tuota...

5. Jos voittaisit maailmanympärysmatkan, missä maassa ainakin kävisit? Mainitse 5-10 maata.
Englanti ihan ehdottomana ykkösenä. Sitten ehkä Ranska, Amerikka, Japani, joku Afrikan valtio ja Australia.

6. Minkä käsityötekniikan haluaisit oppia, mutta et ole vielä ehtinyt opetella sitä?
No se pirun kirjoneulonta ois ihan kiva, kunhan oppisi säästämään hermojaan siinä :D Samaten kirjovirkkaus ja konttineule olisi kivat opetella.

7. Mikä on ollut elämäsi tähän astisin onnellisin hetki?
No niitä on monia tietysti ystäviin, poikakaveriin ja perheeseen liittyen, mutta ihan pelkästään omaan elämääni liittyen olen ollut todella onnellinen kun aloitin ns. "oman elämän" eli muutin poikakaverin kanssa meidän omaan kämppään :)

8. Minkä elokuvan näit viimeksi?
Telkkarista tuli eilen Imdb:n leffalistalle ykkösenä sijoittuva The Shawshank Redemption, eli suomenkielinen title on Rita Hayworth - avain pakoon. Oli muuten ÄLYTTÖMÄN hyvä elokuva! En ole pitkään aikaa katsonut noin intensiivisesti jotain elokuvaa ihan alkuteksteistä lopputeksteihin asti. Aivan mahtava teos!

9. Mitä söit aamupalaksi?
Paahtoleipää (ei paahdettuna), siinä päällä kinkkua, juustoa ja kurkkua. Juomaksi kaakaota. Miulla on tosi tylsät ja tavikset aamupalat aina :D

10. Millainen olit koulussa? Kympin oppilas, hällä väliä-asenne, vai siltä väliltä?
Noh kun noita tokareita katsoo, niin kympin oppilas on aika lähellä. Varsinkin ala-asteella. Olisin kyllä voinut ottaa koulun vähän rennomminkin ja siltikkin saada samat tulokset, kun jo ala-asteella stressasin ja vaadin itseltäni ihan liikaa koulussa. Se oli aika pöhköä, mutta kun koulun suhteen olen aina ollut ehkä vähän orjapiiskuri itselleni.

11. Mikä on ollut hauskinta tässä kesässä?
Kahden viikon loman aikana ollut mökkeily ja autoreissu poikakaverin kanssa. On tässä kesässä ollut paljon muutakin, mutta nuo nyt päällimmäisenä.

Ja sitten nämä meikäläisen keksimät kysymykset:

1. Mitä harrastat?
2. Jos olisit eläin, niin mikä olisit?
3. Miten tykkäät rentoutua oikein kunnolla?
4. Mistä hankit vaatteesi yleensä?
5. Mikä on ollut turhin ostoksesi lähiaikoina?
6. Millaisesta sisustustyylistä pidät?
7. Mikä on ollut parasta/mukavinta tänään?
8. Mistä löydöstä olet ollut todella innoissasi?
9. Kirjoitatko päiväkirjaa?
10. Mikä on kallisarvoisin esineesi? (Joko rahallisesti arvokkain tai tunnearvoltaan rakkain.)
11. Mikä jännittää sinua tällä hetkellä?

Haasteen heitän näille ihanille blogeille:

Aika kivoja!
Ellin koti
Höpötyksiä ja käsillä tekemistä
Lankatarina
Maikki loikki maailman poikki


tiistai 27. elokuuta 2013

Wanhoja käsitöitä

Jatketaas näitä vielä parin postauksen verran...

Nämä saviotukset on tehty joskus ala-asteella. Toinen yrittää olla hiiri tai päästäinen ja toinen jonkilainen lisko. Liskolta on jo vähän häntä mennyt poikki ja pari varvastakin lähtenyt, mutta ei se mitään! Tein nämä "pulpettikavereiksi", tai ainakin muistan näitä tuolla nimellä kutsuneeni. Nämä siis kököttivät pulpetin uumenissa vähän niinkuin maskotteina.

Tämä on tabletti on tehty joskus ensimmäisten luokkien aikana kokkikoulussa ollessani. Tuossa on siis muovin ja kankaan väliin laitettu kaikenlaisia langanpätkiä ja kankaanpaloja ja sitten siitä päältä surruteltu ompelukoneella.Olin hirmu iloinen kun löysin tämän :) Kattokaa nyt sitä! Onhan se aika symppis :D Hymynaamat ja kaikki. Tuon päältä oli kiva syödä omia kokkauksia!

Tässä vähän tarkempaa kuvaa.

lauantai 24. elokuuta 2013

Isoa ja pientä säilytystä

Tässäpä tämä hylly, josta edellisessä postauksessa pyydettiin kuva:

Siellä on nyt kaikenmaailman kirjat ja kansiot järjestyksessä kera random tavaroiden.

Tein muten pikaprojektina töihin kännykkäpussukan työpaikan kännykkää varten. Nyt saa kätevästi kannettua telefoonia mukana. Ja tämä pussukkahan jäi siis työpaikan käyttöön ihan :)


On vähän jotenkin suttuden näkönen, mutta ompahan itsetehdyn näköinen :D Ja tuo suttu yrittää olla kirjain M. Hihna on pätkä matonkudetta, kun en jaksanut sitä enää virkata.

keskiviikko 21. elokuuta 2013

Kämpän esittely vol. 4

Viimeiset aiheet, joita minulle ehdotettiin olivat korjausta vaativa kohta asunnossa ja käsityötarvikkeiden säilytysmenetelmät. noh tässäpä tulee:

Kyllähän tästä asunnosta löytyisi ihan rakennuskorjausmielessä vaikka minkälaista. Haluaisin tehdä remonttia, edes jotakin ihan pientä, mutta kun on vuokrakämppä niin minkäs teet. Oman kodin teen sitten ihan meidännäköiseksi.

Mutta ei niin rakntamiseen/remontoiseen liittyvää korjausta vaativa juttu on nämä erilaiset randomit turaläjät, joita löytyy melkein kaikista nurkista. Onneksi yllä olevan turaläjän paikalle ollaan saatu kirjahylly, johon sainkin kaikki käsityökirjat järjestykseen ja vähän muutakin tavaraa.

Tässä kasassa taas näemme Sinin askartelulaatikot ja säkillisen vanhoja vaatteita ynnä muita kankaita, joista ehkä jonakin päivänä tulee jotain tuunattua päällepantavaa tai muuta vaatetusta.

Ja sitten käsityötarvikkeiden säilytykseen...

Ostin joskus Anttilasta kangaskoreja. nää on kaikki vähän erikokoisia, niin ne on hauskannäköisiä vierekkäin. Vasemmalta oikeelle: jämälangat, vyötteet, täytevanu yms kori, valmiiden töiden säilytyskori ja muuta rompetta-kori.

Ja tässä kaikessa kauneudessaan minun käsityöhyllyni. Ylhäällä näkyy kansiot, jotka ovat täynnä tulostettuja neulonta- ja virkkausohjeita, sitten kirjakasa, joka on kylläkin nyt uudessa kirjahyllyssä. Kirjakasan päällä on pari tyhjää ja putsattua kilon voirasiaa, joihin saa helposti mm. turvasilmät ja muut pikkujutut. Tuossa vaaleassa boksissa on kaikki puikot ja koukut. Niille pitäis kyllä keksiä joku vähän järjestelmällisempi säilytyspaikka, mutta näillä mennään nyt vielä toistaiseksi.

Lisää aiheita saa edelleen ehdottaa joko kommentoimalla tänne tai facebookkiin voi myös heittää ideoita! :)

sunnuntai 18. elokuuta 2013

Wanhoja käsitöitä

Tässäpä tulee jatkoa edellisille käsitöille. Näitä tulee vielä varmaan parin postauksen verran, joten eivät ihan heti lopu kesken. Oli niin ihanaa penkoa lapsuudenkodissa kaappeja ja etsiä näitä!

Tämä nyt menee oikeastaan askartelun puolelle, mutta menkööt. Ollessani seurakunnalla työharjoittelussa innostuin tekemään oman pienen pahvialttarin, kun näin että lapset olivat siellä tehneet tällä "pop up" -tyylillä (tai mikä lie onkaan oikea nimi tälle) ihania pikkuisia alttareita :) Tässäpä siis lopputulos:

Alttarilta löytyy ihan kaikki mitä siellä pitää ollakkin: Raamattu, kynttilöitä, "eläviä" kukkia, risti, alttaritaulu ja alttariliina.

Ja alttarin viereltä löytyy virsikirjahylly. Noissa olikin sitten väsäämistä :D

 

Sitten mennäänkin ala-asteen aikaan...

Tehtävänä oli tehdä reppu. Ja repultahan se jopa näyttääkin! Repun läppään piti tehdä ristipistotyönä joku kuva.
Inspiraatio ei oikein iskenyt, joten tein nimeni ensimmäisen kirjaimen. En tajua miten olen jaksanut tuon väkertää noinkin siististi!

Olen niin ylpeä näistä vanhoista käsitöistä, koska peruskoulussa en ollut vielä hirveän kiinnostunut käsitöistä. Tykkäsin kyllä ompelukoneella mummon kanssa välillä jotain surautella ja askarrella tykkäsin kovasti, mutta siihen se jäikin. Kaikki lankojen kanssa suhrailu ei vielä silloin innostanut :)

torstai 15. elokuuta 2013

Gary- lapaset

Tilasin ihanasta Nepun näpertelyt - blogista aivan mahtavat lapaset! Itse osaan kyllä lapaset jotenkuten tehdä, mutta nämä olivat niin suloiset, että oli pakko saada nämä itselleni. En osaa vielä kirjoneulontaakaan kunnolla, joten tämäntyylisiä tekeleitä ei täällä Pipon ytimessä ainakaan vielä minun tekemänäni tule näkymään, mutta ehkäpä joskus tulevaisuudessa :) Oli kiva tukea suomalaisen perustallaajan käsityöharrastusta!


Käykäähän tekin kurkkaamassa Nepun näpertelyjen myytävä-osiosta, jos itsekin löytäisit jotakin kivaa! Siellä on ihania vähän nörttimäisiäkin aiheita niissä kuvissa ja siitähän minä tykkään!

***

P.S. Sateenkaaria ja serpentiiniä - blogissa on arvonta meneillään, jossa voit voittaa Sanna Vatasen Neulo. Virkkaa. Kirjo. Ekolangasta!- kirjan. Eikun vaan osallistumaan!

sunnuntai 11. elokuuta 2013

Kyselyn yhteenveto

Laitoin vähän aikaa sitten tuonne sivupalkkiin kyselyn, jossa kyselin että mitä teistä olisi kiva nähdä Pipon ytimessä enemmän/mistä tykkäätte täällä lukea. Oli hauska myös huomata, että tämä kyselyidea lähti leviämään pariin muuhunkin blogiin joita luen! Kiva että ihmiset poimii ideoita :)

Mutta siis oman kyselyni tulokseksi tuli, että eniten haluatte nähdä neulontaa ja virkkausta. Hyvä hyvä, olette eksyneet oikeanlaiseen blogiin ;D Seuraavaksi eniten tuli aikalailla samoilla äänimäärillä amigurumit ja niiden ohjeet, pipot ja niiden ohjeet ja omaa kämppää/sisustusta käsittelevät jutut. Näitä kaikkia onkin lähiaikoina tulossa, koska oman kämpän esittely on vielä kesken ja pari vanhaa pipoa on vielä näyttämättä. Amigurumeihin liittyen on tulossa videopostaus, jota myös olette toivoneet. Fimomassajutut, muut askartelut ja tyyli/pukeutuminen tulivat myös suht hyville sijoille, mutta vähiten ääniä sai neulegraffitit ja haasteet.

Kiitos kun vastailitte, oli kiva vähän nähdä, että mitä tykkäätte lukea. Näistä kaikista aihepiireistä tietysti kirjoittelen ja matkan varrella tulee varmaan uusiakin aiheita, mutta oli hyvä huomata, että esimerkiksi amigurumeja toivotaan aika paljon. Tämän tulen huomioimaan :)

tiistai 6. elokuuta 2013

Tekniikkaa,ihanaa!

Hahaaa! Olin nopea ja sain ihanan Melli Mello kassin Eurokankaasta vaan kolmella eurolla! Käykää tekin nopeesti hakemassa omanne, tuo on tosi söpö! Käy kauppakassista, rantakassista tai vaikkapa neuletöiden säilytykseen :)
Ja huiiii,nyt on uus lelu miulla. Nimittäin uusi kännykkä! Monelle teistä on varmaa ollut jo kauan aikaa ihan arkipäiväistä,että kännykällä pääsee nettiin, saa kunnon kuvia ja että sitä voi käyttää muuhunkin kuin tekstailuun ja soittamiseen. Noh minäkin pääsin vihdoin luolamiesmäisyydestäni :) Ja hyvin onnistuu nähtävästi bloggaaminenkin tällä! Mahtavaa! Ja kun kuitenkin kysytte, niin kyseessä on Samsung Galaxy S 2.

lauantai 3. elokuuta 2013

Infoa ja kyselemistä.

Facebook

Pipon ytimestä- facebook sivulle on tullut nyt muutamia kuvia. Tein sinne kansion, johon laitan kuvia suoraan täältä blogista, sekä myös ehkä jotain muitakin kuvia. Muistakaahan käydä tykkäämässä! Blogin oikeasta laidasta löydät myös Facebook-nappulan :) Minulla on pari ideaa, millä tavalla alan tuota facebook sivua piristämään ;)

Kysely

Oikeasta laidasta löydätte myös kyselyn, jonka tässä pari päivää sitten laitoin! Käykäähän vastaamassa :) Myös kommentoimalla voi kertoa, että mitä haluaisitte mieluiten täällä blogissa nähdä. Myös muu palaute esim. ulkoasusta ynnä muusta on tervetullutta!

Englanninkielinen blogi

Sitten kyselisin teidän mietteitä ja mielipiteitä semmosesta asiasta, että oletteko koskaan harkinneet kirjoittaa blogia englanniksi? Minkä takia valitsit juuri suomen kielen blogiisi? Oletko harkinnut alkaa kirjoittaa blogia molemmilla kielillä? Itse olen nimittäin miettinyt, että jaksaisikohan sitä alkaa kirjoittaa blogia sekä suomeksi, että englanniksi. Esimerkiksi Ikomilla on tosi hyvä esimerkki siitä, miten blogia voi kirjoittaa molemmilla kielillä ilman, että blogin tekstit menevät jotenkin hankalaksi lukea.

Itse päätin alunperin aloittaa blogin kirjoittamisen suomen kielellä, koska vaikka englannin kielessä olen myös suhteellisen vahvoilla, niin silti tuntui, että suomen kielellä osaan kirjoittaa paljon värikkäämpää tekstiä ja keksiä hauskempia sanoja. Tottakai. Mutta nyt olen alkanut miettimään, että olisi myös kiva, että mahdollisimman moni pystyisi blogia lukemaan myös Suomen rajojen ulkopuolella ilman että tarvitsisi kääntää blogin tekstiä tuolla kökkösellä Google- kääntäjällä, joka minultakin tuolta blogin laidasta löytyy.

Olisi hirrrrrrmu kiva kuulla teidän ajatuksianne tästä asiasta! Kommentoikaa vaan rohkeesti. Muistakaa, että myös Facebookissa voi kommentoida, vastailen siellä ihan yhtälailla kuin täälläkin :) Kiitoksia kommenteistanne jo etukäteen!

Tulipas vähän tylsä postaus... Ihan ilman kuviakin! Mmmmmöh.. :D

torstai 1. elokuuta 2013

Silmukan ytimestä- haaste 8/2013

Kiitos edellisen kuun mukanaolleille! Valmiiksi työnsä saivat:


Tässä tulisi taas seuraavaa haastetta ;)


Tämä aihe onkin helppo lisätä vaikka minkälaiseen käsityöhön. Sen voi neuloa kirjoneuleena käyttämällä ruutupiirrosta apuna, sellaiset voi virkata itselleen päähän, sellaiset voi askarrella paperista....

.... Elokuun aiheena on nimittäin silmälasit!

Nyt eikun vaan käsityöpäät raksuttamaan ja keksimään mitä te tästä aiheesta tekisitte! :)

Muistakaa, että joka kuukausi ei ole pakko olla mukana, jos aihe ei nappaa! Tule sitten ensi kuussa taas mukaan :)

Säännöt lyhyesti:

  • Annamme teille joka kuukauden ensimmäisenä päivänä uuden aiheen. Aiheen voit katsoa joko täältä, tai Silmukan saalistus- blogista
  • Tee aiheen inspiroimana jokin käsillä tehty työ. Aiheen tulee jollain tavalla näkyä valmiissa työssä. Työ voi olla tehty neuloen, virkaten, askarrellen, piirtäen... Miten vaan! Kunhan se on omin kätösin tehty.
  • Ilmoita jompaan kumpaan blogiin, jos olet mukana sen kuukauden haasteessa. Joka kuukausi ei siis tarvitse olla mukana, jos aihe ei inspiroi. Keräämme molempiin blogeihin osallistujalistan, josta on helppo seurata kyseisen kuukauden osallistujat ja valmistuneita töitä.
  • Valmiin työsi voit esitellä omassa blogissasi milloin vain kyseisen kuukauden aikana, ei tarvitse odottaa kuun loppuun