tiistai 27. tammikuuta 2015

Työkaverin iloksi

...Neulontainto on palannu takasin! JES

Tein sukat työkaverille, joka on lähössä uusii seikkailuita kohti.

 

Ohje: Oman pipon ytimestä 
Lanka: SMC Regia Stripemania Color 
Puikot: 3 sukkapuikot



Samanlaiset sukat siis kun ne, mitkä tein itelleni syksyllä. Tykkään täst langast tosi kovasti, niih oli kiva päästä tekee viel toisetki sukat tästä.


lauantai 24. tammikuuta 2015

Iha iha ekat

Pikku-Sinin (5-luokkalaisen) iha ekat neulotut lapaset.


Näist olin kauheen ylpee. Mummo tai äiti ei neulonu (ainakaa muistaakseni) näist yhtäkää riviä. Peukun kohalla saatoin kyl mummolt pyytää apua, mut muutoin nää on kyl iha ite tehty. Saatii ite valita lankojen värit ja mie tein tottakai siniset. En kuitekaa halunnu tehä iha täysin sinisiä, niih isänmaallisuuden nimissä otin viel valkosta mukaa vähäse.

... Onneks nykyää saan pikkuse tasasempaa jälkee tehtyy... Ainaki resorin kohalla :D


maanantai 19. tammikuuta 2015

2-vuotis arvonnan voittaja on selvillä!

Nyt on aika julkistaa tuon synttäriarvonnan voittaja! En millään ehtinyt vastata kaikkiin kommentteihin, heitin välillä jonkun kommentin sinne tänne, joten ensin  haluun kiittää kaikkia osallistuneita varsinkin teidän ihanista onnentoivotuksista, kommenteista ja kehuista! Sini kiittää, kumartaa ja niiaa :)

Teitä osallistujia oli niin paljon, että miulla tuli melkein 11 täyttä sivua Wordiin, kun kopsasin kaikki kommentit arvontalipuiks! Ja vaihoin fonttiaki pienemmälle, ku muute olis tullu melkeen 20 sivua!

Arvontaliput laitoin miun uuteen pipoon, joka miun oli ihan pakko ostaa H&M:n nettikaupasta, kun näin kaverilla täst pipost semmosen Elmo-version.


Hahaaa, nyt oon keksimonsteri :D


Joo, oli kivaa ottaa kuvia tuo päässä :D


Mut palataas nyt taas asiaan... Kun olin saanu kaikki kommenttiliput leikattua ja sullotua hattuun...

 
... Niin pian olikin voittajan nimi selvillä!


PALJON ONNEA MARILLE!

Laitoin siulle jo sähköpostia tulemaan tuohon kommentissasi kertomaan osotteeseen! Vastailehan pian, niin saan paketin postiin.

Tuosta murrejutusta tuliki muutama muuki kommentti. Oon kyl huomannu, et oon alkanu ottaa vähä rennommin tän kirjottamisen kans, et jos johonki postauksee meinaa tulla iha kunnolla Karjalan murretta, niih tulkoot! Ja nähtäväst monien mielestä se on iha veikee lisä, joten taidanpa siis jatkaa samaa mallii :)

Kiitos vielä kaikille osallistuneille! 


lauantai 17. tammikuuta 2015

Lilin joululahjat osa 2

Nonii, arvaillaas nyt sit Lilin mietteitä sen joululahjoista. Nyt tulee taas hirmune määrä kuvia. Ja jokune heilahtanu. Tuota veitikkaa ku on edellee aika haastavaa kuvata :D


Ekana pitää tietysti jemmata posket täyteen ruokaa.




Sit käydään piilottamassa ruuat semmoseen paikkaan, että kukaan ei niitä löydä.



Vielä varmistus, ettei kukaan vaan nähny mihin ne piilotettiin.



Sitten tutkimaan huvilaa.





Hei täälläki on ruokakuppi! Ja täl on matoja! Nammmmm!


Tää leikkimesta on iha tylsä... :D


Mut tääl on kiva kaivautuu puruihi!


Joskin siinäki hommassa pitää huilata välillä.


"Hhhmmm... Mitäs sitte tekis?"


Välillä omaan kotiin nukkumaan.

Eli kyl se siis oli iha innoissaa tuos aitaukses tutkimas uusii paikkoja. Tais siis tykätä lahjoistaan :)


keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Lilin joululahjat osa 1

Jatketaas tätä "maailman lellityin kääpiöhamsteri"-teemaa. Ostin Lilille joululahjoja. Ihan liikaa. Ja nyt tulee kuvia niistä. Ihan liikaa niitäki.


No ihan ekaks hankin sille tämmösen aitauksen. Kuva ei nyt oikei anna oikeutta tälle hökötykselle, mut siis Lili pääsee tuol juoksee iha vapaasti ja ei tarvii vahtii ettei se järsi johtoja tai vahingoita itteensä. Tuo aitaus on suht iso, sinne mahtuu hyvin kaikkee tekemistä!


Sinne mahtuu mm. tämmönen. Täs on vaik mitä tekemistä pikkuselle.


On tikapuuta ja siltaa...


... Ja kiipeilyseinää ja pesäkoloa. Siel on jopa pikkune kiikku tuol alaosassa!


Labyrintti, jossa on semmone pleksi tossa eessä, et voi seurata kun otus menee tuolla labyrintissä ja löytää (Lilin tapaukses EHKÄ löytää) alavasemmalta tonne yläoikeelle, mis on ruokakuppi, johon voi laittaa herkkuja.



Sit tämmöne kakskerroksine huvila, jonne on kiva piiloutuu Siniltä.


Eka kerros on samannäkönen kun tää toka kerros.


Lisäks viel tämmöne sukellusmesta, jonne se pääsee sisälle tikapuita pitkin tuolta ylhäältä, tai se voi kaivautuu tuolt oikeella olevasta aukosta sisää.


Sit viel muutama penempi juttu. Täs on syötävä heinämaja.


Ja keinulauta.


Tuo oranssi kerrosiglu on kans uus, samoten tuo pikkusen pilkottava violetti tunneli. Nuo muut on ollu jo jonkun aikaa Lilin edellisessä leikkipuistossa.

Näytän seuraavas postauksessa että mitä Lili tykkäs näistä uusista leluista. En viiti kaikkia kuvia tunkee tähä yhtee postauksee. Saattepaha jäähä oottamaa, muahahaha!


maanantai 12. tammikuuta 2015

2-vuotias pipopää!

Hei tiijjättekö mitä?! Mie oon kirjotellu pipo sauhuten tätä blogia jo kaks vuotta! Tänään tulee tämä merkkipaalu vastaan, joten päräytetääs sen kunniaks oikein arvonta pystyyn!

Kaikki palkintoon kuuluvat jutut oon hankkinu ite omilla rahoillani. Tälläkertaa ei siis ole sponsoria mukana.

Mutta tutustutaas nyt siis palkintoon!

Kuvat on sit joistai kohti vähä sumeita... En oo vieläkää oikei päässy sinuiks ton uuen järkkärin kaa, mut toivottavast saatte ees joteki selvää. Ajan kanssa opin varmaa sitäki käsittelee. Ehkä.


Tämmönen ihana paketti lähtee jollekulle onnelliselle voittajalle! Katotaas vähä tarkemmin mitä voittaja saa...


Voittajalle lähtee ihana muistikirja, jossa on ihan kunnolla sivuja. Ite vihaan semmosia kauheen ohuita kirjasia, mitkä on hetkessä täynnä. Lisäks söpöjä pieniä eläintarroja...


... King Cole Galaxy chunky-lankaa lähtee kaks kerää. Tuossa langassa vaihtelee värit mustan, valkosen ja musta-valkosen välillä. Lisäks siel on viel semmosia pieniä strassihippuja. Hirmu nättiä lankaa siis!


... Kaksin kappalein koukkuja (nro 4 ja 5) ja tarvikesetti, jossa on viivotin-puikkomitta-härdelli, kaks kerroslaskuria ja kasa silmukkamerkkejä...


... Sit vielä söpö etana-mittanauha, muutama kunnon kokonen nappi ja magneetti-muistilappu, josta tein kerran iha oman postauksen, jossa selitän miten se toimii.



NÄIN OSALLISTUT ARVONTAAN

1. Ensimmäisen arvan saat, kun kommentoit tähän postaukseen jotain. Voit antaa minulle postausideoita, tai palautetta, tai mitä nyt ikinä haluatkaan sanoa. ANONYYMIT KOMMENTOIJAT MUISTAKAA KIRJOITTAA KOMMENTTIIN OMA SÄHKÖPOSTIOSOITTEESI!

2. Toisen arvan saat, kun käyt tykkäämässä Pipon ytimestä Facebook-sivusta


HUOM! Kerro kommentissasi, että monellako arvalla olet mukana. Jos kommentissa ei tätä lue, oletan sen tarkoittavan yhtä arpaa. Varmista myös, että kirjoitat joko kommenttiin sähköpostiosoitteesi, tai että saan sen selville helposti esim Blogger-profiilistasi.


Esimerkkikommentti:

ANONYYMI SANOO: Kahdella arvalla mukana! Eli siis tällä kommentilla ja kävin tykkäämässä myös FB-sivusta. Mie tykkään kovasti siun blogista ja täältä saa kivoja ideoita :) Miun sähköpostiosote on miumaumoi (ät) hotmail.com


Arvonta kestää tämän viikon, eli arvonta sulkeutuu sunnuntaina 18.1.2015 keskiyöllä klo 00:00. Otan arvontaan mukaan kaikki kommentit, jotka tulevat ennen tätä kellonlyömää.

Suoritan arvonnan heti kun ehdin. Otan voittajaan itse yhteyttä ja kerron voittajan tietysti sitten täällä blogissa. Jos en saa selville hänen sähköpostiosoitettaan, arvon uuden voittajan.


ONNEA ARVONTAAN KAIKILLE!


torstai 8. tammikuuta 2015

Neulojan neulontainto hukassa

En oo joulun jälkee neulonu/virkannu yhtäkään silmukkaa. En oo ees koskenu käsitöihin. Tuolla oottaa monta ihanaa projektia valmiina omissa pussukoissaan, mut nyt ei vaan iske. Välillä on semmonen olo, että tekis kyl mieli neuloo, mut silti ei vaan huvita ottaa neuletta käteen. Eikä miul oo ees kuumetta, enkä oo tulossa kipeeks! Toivottavast tää menee kohta ohi. Haluisin päästä jatkamaan noita töitä.

Noh mut onneks kuvapankissa on muutamia julkasemattomia kuvia käsitöistä, joten ei tarvii laitttaa blogia tauolle. Ja onneks tää on muutakin kun vaa käsityöblogi, että jos tää motivaation puute jatkuu pidemän aikaa, niih voi bloggailla sitten muista asioista. Mut kyl mie uskon et tää menee kohta ohi.

Mutta siis tässäpä nyt yks ennennäkemätön pipo:


Tää on jo jonkun aikaa ootellu pääsyä tänne blogiin. Eli siis en todellakaan nyt muista millä puikoilla ja millä ohjeella tän tein. Veikkaan kuitenki, et tuossa on lankana Novitan Isoveli ja puikot varmaan jotkut sen myötäset. Ohjeesta luulen niin, että tuo on muistaakseni ihan oman pipon ytimestä vetästy. Eihän tuos oo muutaku resori (2o 2n) ja sit sileetä.


Ja nää on vanhalla kameralla tietysti otettu nää kuvat, huomaa kyl laadussa heti. Mutta siis tämmönen perusjamppapipo tällä kertaa.

Nyt vaa oottelemaan sen neulemotivaation palautumista....


maanantai 5. tammikuuta 2015

Nyt on hyvä motto

Tein taulun, jossa lukee totuus.


"Money can't buy happiness but it can buy yarn, which is kind of the same thing"


torstai 1. tammikuuta 2015

Silmukan ytimestä -haaste 1/2015

Ja näin se pärähti uus vuos käyntiin! Ja Silmukan ytimestä -haaste jatkaa myös eloaan. Myö ollaan Silmukan saalistajan kanssa keksitty taas uusia aiheita koko vuodelle, joista työ pääsette inspiroitumaan! Viime vuonna osallistujia oli toooosi paljon ja myö ollaan edelleen erittäin otettuja ja yllättyneitä, miten suuren suosion haaste on saanu! Kiitos teille kaikille osallistuneille!

Tulkaa siis tänäkin vuonna sekä vanhat, että uudet osallistujat mukaan! :)

Viime vuoden viimenen aihe oli tähti. Tästä aiheesta inspiroituivat seuraavat bloggaajat:


Ja nyt päräytetääs käyntiin uus vuos uusine aiheineen...


Tämän vuoden aloittaa sellainen aihe kuin

PALLO

Eli siis ota tuosta aiheesta kipinä ja tee omin pikku kätösin jotain, missä näkyy pallo/palloja tai näkyy muuten inspiraatio pallosta. Muistattehan kerrata vielä säännöt, varsinkin uudet tulokkaat! :)

Säännöt:

  • Annamme teille joka kuukauden ensimmäisenä päivänä uuden aiheen. Aiheen voit katsoa joko täältä, tai Silmukan saalistus- blogista
  • Tee aiheen inspiroimana jokin käsillä tehty työ. Aiheen tulee jollain tavalla näkyä valmiissa työssä. Työ voi olla tehty neuloen, virkaten, askarrellen, piirtäen... Miten vaan! Kunhan se on omin kätösin tehty.
  • Ilmoita jompaan kumpaan blogiin, jos olet mukana sen kuukauden haasteessa. Joka kuukausi ei siis tarvitse olla mukana, jos aihe ei inspiroi. Keräämme molempiin blogeihin osallistujalistan, josta on helppo seurata kyseisen kuukauden osallistujat ja valmistuneita töitä.
  • Kun olet saanut työsi valmiiksi, niin käy ilmoittamassa siitä joko tänne tai Silmukan saalistajalle. Tämä helpottaa kovasti osallistujalistan päivittämistä.
  • Valmiin työsi voit esitellä omassa blogissasi milloin vain kyseisen kuukauden aikana, ei tarvitse odottaa kuun loppuun.
  • Voit käyttää (ja suositeltavaakin olisi) silmukan ytimestä -haasteen tunnusbanneria, jonka löydät postauksesta!
  • Toivoisimme myös, että mainitsisit postauksessasi sekä Pipon ytimestä- blogin, että Silmukan saalistus- blogin kun valmiin työsi yhteydessä kerrot, mistä haaste on peräisin. Tässä ei ole tarkoitus saada klikkauksia molempiin blogeihin, vaan tämä haaste kun on molempien blogikirjoittajien inspiroima ja ylläpitämä. Kiitos! :)
  • Valmiilla työlläsi voit myös osallistua muihinkin kilpailuihin, haasteisiin tai tempauksiin. Töiden ei tarvitse olla "kiinni" vain Silmukan ytimestä- haasteessa!