keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Kämmekkäiset

Poikakaveri on pyydellyt, että tekisin kämmekkäät tai jotkut lämpimäiset kun pyörällä ajaessa takin hihat eivät riitä ja viima käy läpi. Nämä oli hirrrrrmusen nopea tehdä ja tosi helpot.

 Piti tulla kuulemma mahdollisimman tiiviit, joten tein 3,5 koukulla ja tapani mukaan tosi kireällä käsialalla. 
Lanka: Seitsemän veljestä.
 • Virkkaa ketjusilmukoilla lenkki ja mittaa, että se riittää kämmenesi ympäri. 
 • Sitten vaan virkkaa putkea yhtä pitkälti kun haluat kämmekkään olevan pitkä.
 • Peukalon kohdalla tee muutama ketjusilmukka ja skippaa muutaman silmukan yli. Itse tein muistaakseni 7 ketjusilmukkaa ja hyppäsin 4-5 silmukan yli, jotta peukalo ei jää liian kireäksi.
Sori noista kynsistä. Ei aina voi olla priimakunnossa :D

11 kommenttia:

 1. Oikein miehekkäät!
  Toivottavasti pyöräilee vasta lumen sulamisen jälkeen, on meinaan TOSI liukasta just nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jooh, nyt en päässyt tekemään sateenkaaren värisiä, kun piti olla vähän pliisummat :D Ja kyllä tuo pyöräilee ympäri vuoden, vaikka liukastakin on... :I

   Poista
 2. Ooh, hienot on :) Ihan mielenkiinnosta kysäsen, että millaisilla virkkukoukuilla tykkäät virkata? Onko jotain tiettyä merkkiä tai mallia? Itse kun olen katsellut jotain hieman ergonomisempaa virkkuukoukkua, kun tuppaa kädet ja niska jumittamaan virkkauksesta.

  Niin ja vastailin sun sähköpostiin! :) Sori kun hieman kesti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja kiitos kun vastasit s-postiin! Virkkuukoukut on miulla ihan niitä perus metallisia koukkuja, mutta puikkoihin olen sitten sattsannut enemmän, koska niitä en omista metallisina kuin muutaman parin. Kaikki muut puikot ovat niitä koivusia. Mutta koukut ovat siis metallia tai muovia, koska ostin glitter koukkupaketin, missä on kaikki 4 isommat (tasanumeroiset) koukut ja ne on muovisia. Mutta himputin söpön värisiä :D

   Poista
  2. Niin ja oon kokeillu semmosilla hienosti muotoilluilla koukuilla, mutta miulla on se "väärä" ote koukusta, eli ei se kynäote, joten semmoset ergonomiset koukut ei toimi miulla. Ja ne tuntu jotenkin oudolta kädessä :D

   Poista
  3. Ok. Mullakaan ei ole oikeaa otetta virkkuukoukusta, joten pitääpä vielä miettiä niiden ergonomisten koukkujen ostoa :)

   Poista
 3. Niin ja hei toinenkin kysymys vielä! :) Mistäs oot saanut tuohon jokaisen tekstin loppuun tuon "Kurkkaa myös nämä:"-kohdan? Olen etsinyt tuota lisäosaa, mutten vain löydä! Kiitos jos viitsit auttaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tottakai viitsin! Tuo löytyy täältä http://www.linkwithin.com/learn?ref=widget ja tämä osoite löytyy myös tuosta "kurkkaa myös nämä" widgetin alalaidasta noiden kuvien jälkeen tommosena himmeenä "Linkwithin" tekstinä. Sitä klikkaamalla pääsee myös tuonne sivulle. Tuo on tosi helppo asentaa ja mie ainakin oon kokenu et tuo on aika kätevä ;D

   Poista
  2. Minäkin innostuin, tuo on tosi hyvä idea tuoda esille myös vanhoja töitä :)
   Kiitti vinkistä!

   Poista

♥ Kommentit saavat hymyn huulille :)
♥ Minulla on kommenttien valvonta päällä, eli älä ihmettele jos lähettämäsi kommentti "häviää" eikä heti näy. Hyväksyn kommentit ensin, jotta yksikään niistä ei jäisi lukematta.
♥ Kiitos kommentistasi!