torstai 14. marraskuuta 2013

Uus kikka!

Olen välillä nähnyt muutamissa blogeissa kivoja GIF-animaatioita. Ne tuovat mielestäni hauskaa eloa tekstiin ja kuviin, ja ovat kiva välimuoto videoille ja kuville. Jos siis haluaisi vähän jotain extraa kuvien lisäksi, mutta ei halua videota tehdä, niin tämähän on oikein passeli idea! Ja jos tuntuu, että johonkin postaukseen meinaa tulla kauhea kasa kuvia, niin GIF on silloinkin hyvä vaihtoehto, että lukijan ei tarvitse metrikaupalla rullailla kuvia alaspäin :)

Lähdimpä siis Googlaamaan hyvää GIF-ohjelmaa. Paljonhan löytyy myös ns. online GIF-ohjelmia, jolloin sinun ei tarvitse ladata mitään ohjelmaa koneellesi, vaan voit online koneeseen pudottaa kuvat ja kone tekee niistä GIF-animaation.

Noh koska sisälläni asuu pieni nörtti, halusin kuitenkin ladata ihan kunnon ohjelman koneelle. Ja sellanenhan löytyi ilmaiseksikin vielä, nimittäin Photoscape. Ainakin nyt hetken tarkastelun jälkeen tuo vaikuttaa melko monipuoliselta kuvatyökalulta. Siinä voi siis tehdä kaikkea muutaki kun vaan GIF-animaatioita, vaikkakin nuo melkein kaikki efektit on melko simppeleitä. Noh noita efektejä tulee ehkä joskus testailtua, mutta nyt halusin kokeilla giffin tekoa.

Tämmöset testiversiot tein:

Random lankakeräkuvia. Saimpahan nämäkin kuvat käytettyä johonkin!

Ja tämähän onkin kätevä tapa näyttää samalla miten ihania käsityökoreja Käsityövakkaan on tullut!

Noista meinasi kyllä joku lähteä mukaan, varsinkin tuo mustavalkea tai tuo lintu-perhos-kori, mutta nyt on pakko säästää joululahjoihin vähän.

Käytätkö itse GIF-kuvia blogissa? Vai ovatko ne vaan ärsyttäviä?
Liikaa käytettynä ne varmasti ärsyttää, mutta sillontällön ei varmaan olisi pahitteeksi?

12 kommenttia:

 1. Mua tosiaan ärsyttää noi :D sellainen ns. oikealta vasemmalle pyörivä kuvasarja ei ehkä olisi niin paha, ainakin picasalla saa tehtyä sellaisen, mut toi vilkkuminen ei ole kivaa. Saat toki käyttää blogissasi silloin tällöin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niih, totta! Kyl tolla ohjelmalla tais saada semmosen slideshown myös aikaseks :) Kiitos kommentista, pitää kokeilla semmosta kans ;D Ja joo tosiaan ei näitä nyt ihan joka postaukseen kehtaa laittaa, kun tuo vilkkuminen alkaa kyl itteäänki ärsyttää hetken tuijoteltua, mut välillä :)

   Poista
 2. Mua ei kyllä ärsyttänyt vilkkuminen! oon ennenkin nähnyt näitä muissa blogeissa ja on ollut mielestäni mukava lisä! :) kiitoksia vinkistä! Vois itsekin joku kerta kokeilla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että joku on säästyny päänsäryltä :DD Eikun vaan kokeilemaan! Ton ohjelman avulla oli tosi helppo tehä :)

   Poista
 3. Onhan noille oma paikkansa ja syynsä aina silloin tällöin, mutta jatkuvana en käyttäisi. Ihan kiva saada vinkki, koska muutoin ei olisi hajuakaan, miten lähteä kuvasarjaa toteuttamaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niih, sillontällön ois tarkotuskin :) Ja ole hyvä vaan! :)

   Poista
 4. Kiitos vinkistä! Latasin pari viikkoo sitten kyseisen ohjelman ja olen harjoitellut kaikkea mahdollista kuvien käsittelystä siitä, mutta en tajunnut, että siinä on tällainenkin "hienous". Nyt vaan kokeilemaan, hip hei!

  VastaaPoista
 5. Kaikkia kivoja vinkkejä sinulta <3 kiitos!!

  VastaaPoista
 6. Minusta nuo on ihan kivoja välillä :) Sinulle on haaste blogissani http://puikkoillenkoukkuillen.blogspot.fi/2013/11/11-asiaa-haaste.html

  VastaaPoista

♥ Kommentit saavat hymyn huulille :)
♥ Minulla on kommenttien valvonta päällä, eli älä ihmettele jos lähettämäsi kommentti "häviää" eikä heti näy. Hyväksyn kommentit ensin, jotta yksikään niistä ei jäisi lukematta.
♥ Kiitos kommentistasi!