sunnuntai 10. elokuuta 2014

Lilin kuulumiset

Lililtä terkut! Pikkunen kääpiöhamsteri on nyt ollu melkein kaks viikkoa meillä ja tää aika on ollu tosi hauskaa aikaa! Lili on selvästi jo sopeutunu meidän elämänrytmiin, eli se herää miun kans syömää aamupalaa, nukkuu sen ajan kun oon töissä (tänään on muuten vipo työpäivä, sit takas koulun penkille) ja heräilee sitten taas illalla leikkimään meidän kanssa. Muutenki se vaikuttaa tosi tyytyväiseltä tuolla omassa kotonaan ja on selvästi tehny olonsa kotosaks ja mukavaks.


Sillä on "virallinen pesä" semmosessa keraamisessa tennarissa, jonka hankin sille, mut se on tehny nukkumapaikan itelleen myös tommoseen putken mutkaan. Varmaan kuumuudesta kärsii pikkunen, vaikka pidän kyllä olkkarissa parvekkeen ovea auki ja tuuletinta päällä.

Se aina nukkuessaan pyörii ja välillä se hulahtaa tuolta putkesta alas. Hömelö hamsu. Ei sille kuitenkaan käy mitään, kun pehmeille puruillehan se tupsahtaa, mut kyl se aina sen jälkeen on vähä pöllähtäneen näkönen, et "mitä kävi?" ennenku se taas kiipee takasi nukkumaa samaa paikkaa.


Mutta tuolla se tuntuu saavan ihan hyvin unta. Elä huoli Lili, miulla on iha samanlaine hiki päässä ku siullaki... Viel ku keksis jonku tehokkaan keinon millä meitä molempia vois viilentää.

Höpötyksiä ja käsillä tekemistä-blogin kirjoittaja vinkkasi tuohon ekaan kääpiöhamsteripostaukseen, että Susannan työhuone-blogissa on myös yksi kääpiöhamstereihin hurahtanut. Kävin kurkkaamassa ja oi, miten ihana blogi sieltä paljastuikaan! Kävin lukemassa kaikki hänen kääpiöhamsteriinsa Kerttuun liittyvät postaukset ja jäin toki muutekin lukijaksi, kun muitakin kivoja aiheita blogissa on!

Sieltä nappasinkin idean Lilin leikkipuistoon. Susanna teki omalle Kertulleen aivan ihanan huvipuiston heidän olohuoneen pöytänsä sisään! Mieki olin heti alusta asti jo miettiny, et tarviin tuon häkin (tai siis dunan, on vielä nää oikeet termit vähä hakusessa) lisäks jonkun kivan rellestämispaikan Lilille.

Noh... Täs ois se eka version:


Sori vähän tärähtäneestä kuvasta! Mutta siis, rakensin tooosi simppelin leikkikentän siihen laatikkoon, missä oli tuo Lilin duna. Tuo ei kuitenkaan miellyttäny miuta, eikä Lilikää tainnu tuosta oikei innostua.


Joten kävinpäs vähän shoppailemassa ja vóila! Meillä on vähän jännempi versio leikkipuistosta! Tähän kookoskylään se tuntu tykästyvän.


Siellä on monta piilopaikkaa ja kiipeilypaikkaa. Nuo kookoksen kuoret on kyllä hauskat!


Kun laitoin Lilin ekaa kertaa leikkipuistoon, eli kookoskylään, niin se mietti hetken lemppariherkkunsa kanssa, että uskaltaako tästä nyt edetä pidemmälle...


Mut sit se rohkastu ja lähti tutkimaa paikkoja.


Tästä mökistä tuli sen lemppari. Siinä kun on monta piilopaikkaa, kun tuohon mökin yläosaan pääsee ja myös siellä alhaalla kellarissa on piilopaikka.

... Kyllä on muuten vaikeeta saaha Lilistä kunnollisia tarkkoja kuvia... Noh ehkäpä mie viel kehityn tässä. Kauheen kirkasta valoa kun en viiti käyttää, kun se ei siitä tykkää, eli aika hämärässä pitää kuvailla.


6 kommenttia:

 1. Mä oon ihan myyty tän pikkutyypin edessä :D Ihana toi eka kuva, iskee heti "uivuituitui"-moodi päälle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahaa, ihana kuulla et Lili vie muidenki sydämen :D Ja joo, arvaa onko miulla tommone moodi päällä ku laitan kuvii koneelle! Jokasen kuvan kohalla hymyilyttää :) Mut kiva kuulla, et siusta on ainaki mukavaa lukee Lilistä! :)

   Poista
 2. Ihana puuhamaa ja söpö hamsuli.

  VastaaPoista
 3. Ihan Lili <3 Mullakin ollu aikoinaan hamstereita: Nöpö, Nana ja Sulo. Sulo oli ihan valkoinen :) Veljellä kans oli Repe ja Rane :D Niitä kyllä oli hauska seurata ja kans tein niille tuollaisia "leikkikenttiä". Silloin kun ei ollut mitään tuollaisia hienoja "häkkejä", oli vaan se perus tylsä: alakerta ja yläkerta, juoksupyörä ja mökki...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rane on kyl hauska nimi :'D Ja jooh, ei miullakaa tuol häkis nyt sen kummempia oo, se vaa näyttää hianolt ku siin menee noi putkisysteemit :D Mut ei tuollakaa oo ku juoksupyörä, pesäkolo, ruokakuppi ja tossaki on tavallaa yläkerta ja alakerta. Sen yläkerran alle pääsee myös mönkimää :)

   Poista

♥ Kommentit saavat hymyn huulille :)
♥ Minulla on kommenttien valvonta päällä, eli älä ihmettele jos lähettämäsi kommentti "häviää" eikä heti näy. Hyväksyn kommentit ensin, jotta yksikään niistä ei jäisi lukematta.
♥ Kiitos kommentistasi!