maanantai 4. elokuuta 2014

Synttärihamsu

Jotkut ootteki jo varmaan Instagramista nähneet tän mikä on tulossa tässä postauksessa, mut miun oli pakko hehkuttaa vielä täälläkin :)

Miulla oli siis synttärit 30.7. ja 23 vuotta tuli täyteen, huhhuh! Nyt kerron mitä hankin ite itelleni synttärilahjaks!

Oon jo kauan miettiny et mikä karvapallero soveltuis tänne mein kämppään. Koiraa haluttais ehkä molemmat avomiehen kanssa, mut se tuntuu vielä jotenki vähä liia isolta vastuulta. Koira on kuitenki melkee ku pien vauva; se tarvii seuraa, sitä pitää käyttää ulkona, ruuat maksaa jonkun verran jne. Joten koira ehkä joskus, mut ei ihan vielä. Ja mielellään vasta sitten ku on omakotitalo (toivottavast joskus). Kanit yms tarvii melkosen ison häkin ja kissaihmine mie en oikein oo, vaikka kavereiden kissoista tykkäänkin.

Noh, miepä menin sitten tädin kanssa käymään eläinkauppaan. Alunperin mentiin sinne sen takia, kun miun tädin tytär, eli miun kummityttö on jo jonkun aikaa toivonu itelleen kääpiöhamsteria. Käytiin siis niitä kattomassa ja....


Voi herranjestas että miun sydän suli siellä! Hypetettiin siinä tädin kanssa jonkun aikaa ja mie kuumeisesti mietin et oisko tässä nyt se oikee karvapallero meille. Mietin asiaa pari päivää ja totesin et kääpiöhamsteri on iha täydelline lemmikki meille; kustannukset ei oo kovin kovat, itse otus, ruoka ja kaikki tarvikkeet terraariosta lähtien eivät ole kovin kalliita ja itse eläin on kokonaisuudessaan melko helppohoitonen.


Ja näin meille kotiutui kääpiöhamsteri, rodultaan talvikko ja nimekseen tämä tysty sai Lili :) Mietin eläinkaupassa viimesille hetkille asti, että otanko roborovskin vai talvikon. Robot ovat pari senttiä pienempiä ja ne ovat myös jonkun verran nopealiikkeisempiä kuin talvikot. Totesin sitten itselleni, että talvikot todennäköisesti sopeutuvat ihmiseen hieman paremmin kuin robot, ja kyl mie haluun tätä välillä silitellä kämmenella. Päädyin siis talvikkoon.


Kun kävin hakemassa Lilin synttäriäni edeltävänä päivänä niih se oli just tullu eläinkauppaan, eli Lili oli noin 5 viikkoinen. Olin netistä lukenu paljon siitä, että kannattaako hamsu ottaa kasvattajalta vai eläinkaupasta. Molempiin oli kuitenkin kommentteja sekä puolesta että vastaan, mutta eläinkaupassa sanoivat että tuleehan nämäkin hamsut heille paikallisilta kasvattajilta. Ainoa ero tuntuu olevan sinä, että kasvattajalta saat hamsusta tarkat sukutiedot ja muut paperit. Myö ei kuitenkaa Lilin kans aijjota käyä näyttelyissä tai missään, niih en kokenu et paperit tulis tarpeesee. Kunha saan terveen ja hyväkuntosen hamsun.


Ja tottakai mie nyt lellin tän iha piloille :'D Ostin hienoimman terraarion minkä löysin, pesäksi hauskan keraamisen tennarin, pari ruokakuppia, mineraalikiven ja ruokaa varmaan koko sen eliniäks! Mutta Lili vaikuttaa tosi onnelliselta uuessa kodissaan ja se onki pääasia :)


Ja pakko kyl sanoo et miut yllätti se, mite fiksu hamsteri on! Lili oli siis ehtiny olla siellä eläinkaupassa vaan hetken ja eläinkaupan terraariossa niillä on ruokakupit, vesipullot, mineraalikivet ja joku pesä. Esim juoksupyörää ei siis ole, ainakaan tuolla eläinkaupassa.


Mut hirmu nopeesti tää oppii asioita!
Ekana päivänä se tajus juoksupyörän idean
Tokana päivänä se oppi juomaa juomapullostaKolmantena päivänä se hoksas mineraalikiven tarkotuksen
Neljäntenä päivänä se tajus et sen häkissä menee tunnelit ja et niist pääsee kiipeemää ylös tonne "ufoon" ja et Sini on laittanu sinne iha liikaa herkkuja :D
Ja nyt se on alkanu rakentaa pesää iha kunnolla ja kaivelee tunneleita tyytyväisenä.

Lisäks se on jo kesyyntyny miuhun aika hyvin ja kököttää iha tyytyväisenä jo kämmenellä.Oon nii ilone ku miul o nyt joku mihin mie voin tuhlata miun hoivaviettiä. Ja vitsit Liliä on kiva seurata, ku se on miun tietokonepöydällä miun vieressä. Nyt se tosin nukkuu, ssshhhh....


19 kommenttia:

 1. Mulla oli kämppiksen kanssa aikanaan kaksi hamsteria. Molempien piti olla tyttöjä, mutta yksi aamu meillä olikin neljä hamsteria kahden sijaan... Sittemmin olen siirtynyt hamstereista koiriin, eikä ole koiran voittanutta :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jooh, tuon takia mie otinki talvikon, koska ne viihtyy hyvin yksinään. En ois jaksanu alkaa myymään mitää poikasia jos oiski vahingossa tullu kaks eri sukupuolta edustavaa hamsua :D Ja jooh, kyl mieki siit koirast tosissaa haaveilen, mut sitte ku pystyn antaa sille vähä enemmä elintilaa :)

   Poista
 2. Ihana pikku otus <3 Ja nyt vasta tajusin, että itselläni oli muutama vuosi sitten undulaatti, jonka nimi oli Lily, mutta siis lausutaan samalla lailla kun tuo sun Lili :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaawww! :D Mieki meinasin ekana et oisko se kirjotettuna Lily, mut sit toi suomalaisittain kirjotettu versio oli iha hyvä :D

   Poista
 3. Huippua. Mahtava synttäri lahja. Onneksi olkoon! !

  Peeäs:jos koiran tuska iskee niin enimmät himot saat kyllä pois lainaamalla meidän tihulaista. Yleensä kaksi tuntia jo riittää siirtämään koira kuumetta parilla vuodella XD

  VastaaPoista
 4. Aika suloinen tapaus :) ja synttärionnittelut myös!

  VastaaPoista
 5. Oiku kun suloinen :) Myöhästyneet onnittelut!

  VastaaPoista
 6. Aivan ihana hamsu (mulla oli nuorempana kans hamsteri sen nimi oli Amanda :)) mä oon haaveillu pupusta jo monta vuotta (vaikka kolme koiraa jo valtaavat hyvin tätä asuntoa). Yhtenä päivänä puoliso sitten totesi eläinkaupan kohdalla että nyt haetaan sulle se kani ja mullapa meni melkein kirjaimellisesti pupu pöksyyn ja pupu jäi kauppaan.. vielä toistaiseksi. Onhan niissä hommaa mutta onhan ne ihania.
  susannantyohuone.blogspot.fi siellä on myös yksi hamsterista hurahtanut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jooh, mieki pupua mietin mut sen häkki ei ois mahtunu meille kunnolla. Ja tää hamsu tuntu sopivan helppohoitoselta :D

   Poista
  2. Ja ihana muuten tuo blogi mitä suosittelit! Kiitos! :)

   Poista
  3. Niin on suloinen kaveri sinulla! Ja varmaan ihan hyvä, että valitsit talvikon ekaksi hamsteriksi. Ainakin meillä kesti varsin pitkään, ennenkuin opimme leikkaamaan Kertun kynnet sujuvasti. Ajatus siitä, että olisi ollut joku vielä pienempi otus käsissä, niin huh... :)

   Poista
  4. Lili kiittää! :) Ja jooh, ite kans mietin että talvikko taitaa olla vähä "ihmisläheisempi" ja muutenki vähä rauhallisempi luonne ku roborovski :) Ja miuta kyl kans hirvittää se kynsienleikkuu... Ite meinasin kans juoksuttaa Liliä jollain hiomapaperilla, niinku sieki olit tehny alussa :D

   Poista
 7. Lilillä on kyllä hienot puitteet! Fredi-talvikkouros lähettää terkkuja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jooh, mie lellin tän otuksen iha piloille varmaa :'D Ja kiitos! Terkut takasi! :)

   Poista

♥ Kommentit saavat hymyn huulille :)
♥ Minulla on kommenttien valvonta päällä, eli älä ihmettele jos lähettämäsi kommentti "häviää" eikä heti näy. Hyväksyn kommentit ensin, jotta yksikään niistä ei jäisi lukematta.
♥ Kiitos kommentistasi!