sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Kameran päivitystä

Ostin tässä vähän aikaa sitten uuen järkkärin. Miun vanha, mutta uskollinen Nikon D60 on jo aikansa elänyt (varmaan joku 6-7 vuotta vanha). Se kyl toimii viel iha moitteetta, mut nyt on vaa päivityksne aika. Tänne blogiin oon kuitenki räpsiny kuvia miun Canon Ixus-digikameralla ja ihan suht hyvin oon silläki pärjänny. Oon täs jonkun aikaa kuitenki jo haaveillu uuesta kunnon kamerasta, millä sais vähä näyttävämpiä ja parempilaatusempia kuvia.

Pitkän pohdinnan jälkeen päädyin tähän:


Eli Canon EOS 1200D-järjestelmäkamera. Sen mukana tuli 18-55mm objektiivi ja sen lisäks ostin vielä Canon EF 50mm f/1.8 II ogjektiivin. Tuolla 1.8 objektiivilla saa mm. upeita muotokuvia ihmisistä ja esineistä, kun se tarkentaa siihen kohteeseen ja "blurraa" sen taustan, you know?


Ja tuo 1.8 objektiivi (kuvassa tuo mikä on kamerassa kiinni) makso vaan satasen, eli oli melko halpa objektiiviks. Oon hirmu tyytyväinen nyt tähän settiin! Kyllä kuvien taso nous aikalailla, kun aloin tällä räpsimään!

Laitetaas muutama vertailukuva tuosta miun vanhasta pokkarikamerasta ja täst uuest järkkärist. Kaikkiin uuella EOS 1200D järkkärillä otettuihin kuviin oon käyttäny sitä erikseen ostettua 1.8 objektiivia, mikä tekee noista taustoista semmosen sumeen. Halusin testailla sitä ja tuun todennäkösesti tätä objektiivia käyttämään kaikista eniten.


Digikameralla otettu. Mein olkkarin pöytä on kerranki siisti!


Ja tää on otettu nyt tuolla uuella järkkärillä. Värit on paljo kirkkaammat ja elävämmät, kuvassa on hienoo "syvyyttä" mistä mie tykkään tosi paljon ja kuva on muutenki paljo tarkempi ja parempi.


Jep, paljon parempi!


Yks vertailu vielä. Täs on miun rompekasa, jossa on valmiita ja keskeneräsiä käsitöitä. Tääkin on hei iha hallittu kaaos, uskokaa pois! Mut siis tässäki näkyy tommosta "haaleutta", saattaa johtuu valaistuksestaki mut kuitenki.


Ja tää otettu järkkärillä. Se nyt tarkens vaa toho vasemmalle, mut huomaatte varmaan eron. Taas värit on kirkkaampia ja kuva on tarkempi (joskin ehkä iha piirun verran heilahtanu, mut sepä on kuvaajan vika) ja kuva on muutenki paljo tunnelmallisempi.


Kerta kiellon päälle! Kyl kannatti ostaa tää toine objektiivi kittiobjektiivin lisäks!

Ja viel pari potrettii Lilistä, ku tottakai se raukka nyt joutu uuen kameran linssin etee heti ku sain kameran ulos paketista :D


Nää pari seuraavaa on vähä "sumusen" näkösiä, koska kuvasin nää tuon Lilin dunan läpi, eli näissä on tommone pleksi välissä. Joka pitäis kyl pestä nähtävästi...Lili näyttää viel söpömmältä ku on kunnon kamera mikä tarkentaa paremmin <3


10 kommenttia:

 1. Hyvä hankinta siis oli ;) Mie tykkään kans tosta objektiivista, hinta-laatusuhde kohdillaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on kyl todellaki! :) Kiitos kun opastit miuta tän kans! :D

   Poista
 2. Mie ajattelin panostaa ja ostaa Canon 700 d n ja siihen Tamronin putkia nipullisen. Mulla tuo 1200 ei sitten kestäny käytössä ku pari vuotta. Hajos joku juttu sisältä ja se juttu maksaa neljä sataa :/ ei tehny mieli korjata. .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jooh, se 100-sarja on kans toine mitä kuolasin, mut ne oli sen verran hintavampia, et nyt en tähä hätää halunnu iha nii kallista ostaa. Ja voi ei, siun kamera raukkaa, tuo on kyl iha hölmöö! :O Toivottavast tää miun nyt kestäis vähä pitempää :I Tää on nii tätä, ku nykyää mitää ei tehä kestämään...

   Poista
 3. Hyvältä näyttää uuden kameran kuvat! Nyt tekee taas vielä enemmän mieli uutta kameraa. Tahtoo kans päästä blurraamaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Eiku vaa kameraostoksille! Nyt joulun alla tai tammikuussa tulee varmasti hyvii tarjouksii ;)

   Poista
 4. Onnea uudesta kamerasta! Itse blogikuvat tulee kuvattua Nikonin super zoom kameralla, joka ei siis ole ihan järkkäri, mutta melkein ja toiminnoiltaan miellyttää kyllä kovasti. Viime talven aikana tuli hieman kameran säätöjä opiskeltua, mutta enemmänkin voisi asiaan perehtyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti :) Ja jooh, miunki pitää perehtyy tän säätöihi, et saa kaiken irti kuvien ottamisesta :D

   Poista
 5. Järkkär <3 50mm putki <3 Parasta.

  VastaaPoista

♥ Kommentit saavat hymyn huulille :)
♥ Minulla on kommenttien valvonta päällä, eli älä ihmettele jos lähettämäsi kommentti "häviää" eikä heti näy. Hyväksyn kommentit ensin, jotta yksikään niistä ei jäisi lukematta.
♥ Kiitos kommentistasi!