keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Kuka saa, kuka saa lorupussiin kurkistaa, tillin tallin tömpsis?

... Sini saa, Sini saa pussiin kurkistaa!

Ku on töis päiväkodil, niih on hyvä olla jonkunnäköne lorupussi. Lapset tykkää kauheest laulaa tuttuja lauluja ja lorutella loruja. Ja tietyst kivointa on päästä nostaa se kortti sielt pussukasta.

Mie oon tehny tän lorupussin edellises koulussani. Nyt se vaa tarttes täytettä sisäänsä.


Lorukortteja käsitellää kuitenki aika paljo ja lapset ain pöyrittelee ja rullailee niit sit käsissään. Aatteli et ois parasta laminoida ne jo heti alkuunsa, niih ei tarvii olla sit tekemäs uusia ain parin kuukauden välein.


 Joten kipasin sit Biltemaa ja kävin ostamas laminointikoneen ja siihe kalvoja.


Homma lähtiki rullaamaa hyvi! Voi vitsit et oon onnelline nyt tuost laminointikoneesta. Laminoin samalla ties mitä kaikkee muuta välineistöö, mitä päikkäris käytän.


Ja koht oliki kasa laminoituja ja kestäviä lorukortteja!
Ärsyttää vaa et on ite tottunu lausuu jotkut lorut ja laulut vähä eri sanoilla... Mut voinha mie ne sanoo niiku mie oon oppinu, eikä niiku kortis lukee. Kopsailin noita netistä semmosel vauhil etten oikee ehtiny lukee kaikkii loppuu asti. Katoin vaa et "Aaa, tää on tää, tän otan yhtee korttii".

Esim tuo ylläoleva menis miun mielest näin:

Tossu ja sukka ne pilkistää,
onkohan kaikilla varpailla pää?
Yks, kaks ja pium paum poum,
kenen nämä varpaat on?
(Lapsen nimi) nämä varpaat on!

Eli siis ei nyt kauheeta eroo, mut tuo ku on iskostunu päähä, niih ei sitä osaa muul tavala enää lausuu :DNyt on pussi täynnä kortteja!8 kommenttia:

 1. Lorupussit oli lapsuuden yksi suosikkijutuista! Laminointi tosiaan tekee sisällöstä pidempään säilyvän. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ite kans muistan et nää oli kyl mukavia :)

   Poista
 2. Mun olis tarvinnut väsätä tuommoisia pussukoita lahjaksi. En kyllä millään jaksanut alkaa keskellä viikkoa surruttelemaan kun lauantaina on jo synttärit. Ei tuommoisia kauheasti myynnissäkään missään ole. Siis ilman lorukortteja. Tuli vaan mieleen kun tän sun pussukan näin. :) Mitä se bilteman laminointi kone maksoi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jooh, itekki oon katellu kaupoissa samantyylisiä pussukoita, ku näitä ois kiva olla vähä useempi erilaisii tilanteisii. Mut itekki oon nähny kaupois muutamii semmosii, mis on lorut jo valmiina ja ne ei välttämättä oo sit semmosii mitä mie osaan :(Tuo laminointikone oli muistaakseni jotain 20e, jos en ny iha väärin muista. Ei siis kauheen kallis :)

   Poista
 3. Ihanat kortit! Ja sen perusteella mitä oot itestäs täällä kertonut, niin voin kuvitella että sovit tosi hyvin päiväkotiin töihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaaa, voi kiitos :D Kyl itestäänkin tuntuu, et oon kyl oikeella alalla :)

   Poista
 4. Lorupussi on kyllä niin tykätty juttu. Itse tein aikoinaan omille lapsille ja kortit päällystin kontaktimuovilla. Ja kortit oli vielä muotoiltuja esim. Kissan muotoisessa oli kissaperhe kirjavainen... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miullaki oli haaveena tehä semmosii muotoon leikattui korttei, mut sit totesin et miun piirrustustaidot ei riitä, enkä jaksa leikata niin montaa korttia :D Piti sit tyytyy tähän helpompaan versioon :D

   Poista

♥ Kommentit saavat hymyn huulille :)
♥ Minulla on kommenttien valvonta päällä, eli älä ihmettele jos lähettämäsi kommentti "häviää" eikä heti näy. Hyväksyn kommentit ensin, jotta yksikään niistä ei jäisi lukematta.
♥ Kiitos kommentistasi!