maanantai 23. helmikuuta 2015

Valkosuklaakeksit

Nam!


Ohje näihin on alunperin Love Food-sarjan Mmmm... Suklaa-kirjasta. Mie tosin jätin ohjeessa mainitut parapähkinät pois, kun en pähkinöistä tykkää. Mut muuten ohje menee jotakuinkin näin:

120 g pehmeää voita
1,5 dl ruskeaa sokeria
1 muna vatkattuna
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
125 g valkosuklaata pilkottuna 
(50 g parapähkinöitä)

Vatkaa kulhossa voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja suola seokseen, lisää suklaa ja pähkinät ja sekoita.

Tee taikinasta pyöryköitä ja laita ne leivinpapein päälle pellille.

Paista keksejä uunissa 190 asteessa 10-12 minuuttia.


4 kommenttia:

  1. Oooo näyttääpä hyvältä! Minkä kokoisen satsin sait tuolla annoksella tehtyä?

    VastaaPoista
  2. Sen ohjeen mukaan tuosta tulis noin 24 keksiä ja noh tuommone kulhollinen miulle tuli :D Arvioisin että tuossa oli varmaan vähän alle 20 keksiä. Mie ku tykkään pyöritellä keksilöistä aina vähä reilumman kokosia :)

    VastaaPoista
  3. Mihin tää aika taas on mennyt, kun ee oo ehtinyt täälläkään piipahtaa. Kaikkee kivaa oot tehnyt. Noi auton lankakerät oli mahtava keksintö ja ihania keksejäkin oot tehnyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miustaki tuntuu et tää helmikuu on vaa hujahtanu ohi, joten ei mitää hätää ystävä hyvä :D Ja kiitos! :)

      Poista

♥ Kommentit saavat hymyn huulille :)
♥ Minulla on kommenttien valvonta päällä, eli älä ihmettele jos lähettämäsi kommentti "häviää" eikä heti näy. Hyväksyn kommentit ensin, jotta yksikään niistä ei jäisi lukematta.
♥ Kiitos kommentistasi!