perjantai 17. kesäkuuta 2016

Pipopää Israelissa osa 2

Nonii, jatketaas matkaa... Edelline postaus loppu siis siihen, ku saavuttii miun tädin kans Tiberiaksee David-hostelliin.


Tässä kuva meijän hostellihuoneen ikkunasta. Edellisessä postauksessa oli sama kuva, mutta yöaikaan. Kuten näätte, niin Tiberias on vähän niinkun semmosen ison "kuopan pohjalla" ja sen reunoilla. 

Jos meinaatte ite joskus käyä Israelissa ja ootte Tiberiaksessa yötä, nii suosittelen David-hostellia kyl koko sydämestäni! Hostellin omistaja David on iha loistava tyyppi ja kaiken lisäks hurja Suomi-fani. Hää toivois, et kaikki Tiberiaksessa käyvät suomalaiset tulis yöpymää tai ainaki käymää hänen luonaan. David-hostellissa saa suomalaista kahvia aamulla ja muutenkin siellä on tosi kotosa olo, jos pitkällä reissulla alkaa olemaan ikävä kotiin. Davidin kanssa oli tosi mukavaa jutella (mie tykkäsin ku pääsin puhuu englantia!) ja hää anto paljon vinkkejä, että missä kannattaa käydä, miten sinne pääsee yms. Ensimmäisenä iltana hää käytti meitä omalla autollaan kaupassa ja otto-automaatilla. Ihana tyyppi! :)


Meijän ekan päivä Tiberiaksessa alko veneajelulla. Mentiin siis semmosella aluksella Gennesaretin järven poikki Ginneretin rannalle. Tuos kuvas oottelen sitä mein paattia saapuvaks.Maisemia veneestä Gennesaretin järveltä.


Kun päästiin rannalle, napattiin bussi Mount of Beatitudines-vuorelle, eli suomeksi paremmin tunnetulle Autuuksien vuorelle. Tää vuori tunnetaan myös vuorisaarnavuorena, koska täällä Jeesuksen uskotaan pitäneen se hänen vuorisaarnansa.


Täällä vuoren huipulla oli tosi nätti puutarha ja basilika (tuo kuvissa näkyvä pien kirkkorakennus).

Tääl puutarhas ois tehny miel kävellä vaik kui pitkää.


Kirkon sisältä.


Puutarhan kävelytien vierellä oli tämmösiä tekstilaattoja, joissa oli jakeita Raamatun vuorisaarnasta.
Seuraavaks mentiin lähellä sijaitsevaan Kapernaumin kaupunkiin.


Tää kaupunki on siis tämmönen iso arkeologinen kaivaus. Tän uskotaan olevan Jeesuksen aikanen kapunki, jossa on myös Pietrin koti. Pietarin koti on tuon kuvassa näkyvän kirkon alla. Näytän siitä vielä muutaman paremman kuvan.


Pietarin kämppä kirkon alla.Ja siis siellä kirkon sisällä oli tämmönen lasilattia siinä Pietarin kämpän yläpuolella, että sinne pääs kattoo sisälle.Tää oli aika siistin näkönen viritelmä.


Lisäks Kapernaumissa oli vanhan synagogan rauniot. Nääki oli aika vaikuttavan näköset!
Kapernaumin jälkeen lähettiin vielä käymään Tabghassa.


Tabghassa oli myös nätti puutarha ja sielläkin oli kirkko (tääl on joka paikas kirkkoja, tai ainaki näillä pyhillä paikoilla).


Tän kirkon sisällä oli pyhitetty kivi, jossa uskotaan tapahtuneen se, kun Jeesus asetti Pietarin johtajaksi apostoleille.


Tabghan rannalla oli isoja sydämen muotosia kiviä, jotka oli tuotu sinne muistuttamaan näistä Jeesuksen ajan tapahtumista.


Semmonen päivä. Mie meinasin mennä ihan sekasin, että mikä kirkko on pyhitetty millekin ja millä paikalla uskotaan tapahtuneen mitäkin Jeesuksen aikasia juttuja, mut nää on kyl hirmusen mielenkiintosia. Ja mielenkiintosta on myös se, miten tarkasti Raamatussakin kuvataan nää paikat. Kyl vois iha uskoo, et ne asiat on tapahtunu just näillä paikoilla.

Ja kuten huomasitte myös, niin Israelissa vieraillessa törmää näihin Raamatun aikaisiin paikkoihin, toki jos vaan haluaa niissä käydä. Mutta itteeni ainakin kiinnosti nähä nää paikat ja kuulla uudestaan ne kertomukset samalla, kun ite seisot sillä paikalla, missä kukin kertomus uskotaan tapahtuneen.

Lisäks miun täti oli niin uskomattoman hieno matkaopas miulle kokoajan, ku hää osas kertoo kaikist paikoist vaik mitä, nii kyllähä mie mielelläni kuuntelin!


2 kommenttia:

  1. Wau miten hienoja kuvia oot napsinut matkalta. Mielenkiintoista lukea matkastasi, jatkoa odotellessa.

    VastaaPoista

♥ Kommentit saavat hymyn huulille :)
♥ Minulla on kommenttien valvonta päällä, eli älä ihmettele jos lähettämäsi kommentti "häviää" eikä heti näy. Hyväksyn kommentit ensin, jotta yksikään niistä ei jäisi lukematta.
♥ Kiitos kommentistasi!