maanantai 13. kesäkuuta 2016

Pipopää Israelissa osa 1

Nonii, oiskohan jo aika laittaa kuvia ja kertoa miun Israelin matkasta? Tehtiin tuo matka nimittäin hiihtolomalla, mutta perus "kauheesti kuvia, kauheesti muokattavaa yms" -syyt veivät aikaa, joten tämä postaussarja on vähän myöhässä. Mutta eipä se haittaa!

Teen tämän sarjan samaan tyyliin, kun tein sen miun "Pipopää Lontoossa"-sarjan. Eli siis luvassa paaaaaaljon kuvia ja tarinoita matkasta. Nämä molemmat tarinat löytyvät tuolta "ulkomailla"-tunnisteen takaa blogin vasemmasta reunasta.

Teiltä lukijoilta tuli ainakin tuohon Lontoo-sarjaan paljon ihania kommentteja, että tykkäsitte lueskella miun matkakertomusta, niin aattelin, että pitäähän tästä Israelin reissusta tehä kans oma sarjansa. Ja täst reissust kyl on kerrottavaa!

Mutta alotetaan matka Israeliin!


Joskus alkuvuodesta miun täti Suvi kyseli, että haluisinko mie lähtee hänen mukaansa Israeliin hiihtolomalla. No tottakai! Alettii suunnittelee matkaa. Suvi kyl teki melkeimpä kaiken työn, koska hälle Israel on jo ennestää vähä tuttu; hää on käyny siel jo vähän yli vuos sitten ja toisen kerran joskus pidemmän aikaa sitte. Suvi siis ties vähä et mihi päi mein matka veis yms.

Miulle tuli siis melko valmis paketti kirjallisena ja tulostettuna versiona, missä näky et missä ollaan millonki, montako yötä, missä hotellissa ja et mitä tekemistä ja nähtävää sillä alueella on. Isot kiitokset viel tätä kautta miun ihanalle tädille, ku teit nii hienon työn ja suunnittelit meille upeen matkan!


Eli tästä se siis lähti. Ensimmäiseä päivänä (tai oikeestaa yönä) saavuttiin Tel Aviviin lentokentälle. Kentältä mentiin vaan suoraan hotellille ja nukkumaan, koska Israeliin menevät Finnairin lennot on aina yöllä vasta perillä. Ensimmäinen päivä oli siis periaatteessa jo toinen päivä.


Tää yks päivä oltiin Tel Avivissa ja kierreltiin sen upeella pitkällä hiekkarannalla, keräiltiin simpukoita taskut täyteen (koska niin turistien kuuluu tehdä) ja mie paloin jo heti Israelin polttavan auringon alla (koska se kuuluu turistien myös tehdä).


Tel Aviv on Israelin kaupungeista ehkä se kaikista "länsimaisin" tyyliltään. Siellä mm. sapatti ei vaikuta kauppojen aukioloaikoihin. Ehkä tämänkin takia Tel Aviv on suosittu turistien keskuudessa. Siellä on myös pukeutuminen vapaampaa kuin esim Jerusalemissa, jossa varsinkin pyhillä paikoilla tulee kiinnittää huomiota pukeutumiseen (olkapäät ei saa näkyä, ei saa käyttää shortseja tai lyhyitä hameita yms.)

Israelissa onkin sanonta:

" Tel Aviv juhlii,
Jerusalem rukoilee
ja Haifa tekee työtä "

Tuo kuvastaa hyvin Israelin kolmea suurta kaupunkia.


Tel Avivissa oli myös Jaffan vanha kaupunki. Käytiin siellä myös. Sieltä avautu upeet näkymät Tel Avivin kaupunkiin ja merelle.


Ja mie niin rakastan näitä kapeita kujia, joita Jaffassa oli!Mie niin toivosin et Suomessa ois myös tämmösiä kujia. Näissä on jotaki ihanaa tunnelmaa, mitä en osaa kuvailla, mut mistä mie tykkään tosi paljon.
Söin Jaffassa elämäni parasta jäätelöä; siellä oli italialainen Gelateria-jäätelökoju. Voi jumpe ku Suomessaki myytävät jäätelöt ois yhtä hyviä! Ja noita makuja oli vaikka mitä! Omnomnom....


Israelissa puhutaan siis hepreaa. Täst taulusta näätte vähän, että miltä tuo heprea näyttää kirjotettuna. Sitä luetaan siis oikeelta vasemmalle.


Tuon taulun ohejiden mukaa, seisoin oman horoskooppimerkkini päällä, kattelin merelle ja lähetin toiveen matkaan...Illalla lähettiin kohti Tiberiasta. Siellä myös oltiin monta yötä David hostellissa. Tää kuva on otettu mein hostellihuoneen ikkunasta. Siinä on illan pimeudessä välkkyvät Tiberiaksen valot. Näky oli vielä hienompi omin silmin, mutta kuvasta saa vähän ees osviittaa ;)

Mut tästä mie jatkan seuraavassa postauksessa! Pysykäähä matkassa mukana! :)


2 kommenttia:

♥ Kommentit saavat hymyn huulille :)
♥ Minulla on kommenttien valvonta päällä, eli älä ihmettele jos lähettämäsi kommentti "häviää" eikä heti näy. Hyväksyn kommentit ensin, jotta yksikään niistä ei jäisi lukematta.
♥ Kiitos kommentistasi!