perjantai 22. heinäkuuta 2016

Pipopää Israelissa osa 10

Kotimatka meni tosi hyvin. Oltiin tädin kanssa molemmat väsyneitä, mutta junassa ehti hyvin nukkua. Aikaero ei ollut syynä väsymykseen, sillä Israelissa on sama aika kuin Suomessa, mutta kyllähän reissaaminen aina väsyttää.

Nyt kun reissu on ohi, niin ajattelin näyttää teille muutaman tuliaisen!


Mie kerään miun Kånkenin reppuun avaimenperiä jokaisesta maasta, jossa oon käyny. Tää Daavidin tähti oli just passeli edustamaan Israelia. Tässä on siis tuo Israelin tunnusmerkki, eli Daavidin tähti, tähdessä on Israelin lipun värit ja keskellä on hepreaksi sana "elää", joka on myös yksi Israelin tunnusmerkeistä.


Avaimenperiä lähti muutama muukin matkaan, nää kun oli niin nättejä ja helppoja kuljettaa Suomeen. Tässä on toisella puolella matkailijan rukous.


Ja tässä nuo värikkäät kivet edustavat Israelin kahtatoista heimoa. Toisella puolella on hepreaksi tuo sama matkailijan rukous, kuin aikaisemmassa.


Riipuksia. Näissäkin on Israelille tuttuja tunnuksia. Hanukka-kynttelikkö, Daavidin tähti ja kala.Israelissa mie rakastuin huiveihin! En ennen osannu oiekin pitää muita huiveja kuin tuubihuiveja, mutta nää ihanan tuntuset cashmere-huivit oli pakko saaha kotiin! Ja nää oli niin herkullisen värisiäkin.Opin siis siellä käyttämään tämmösiä "normaaleja" huiveja.


Puutarhahaudalta ostin pari tämmöstä silkkihuivia, missä oli hirmu nättejä kuvioita. Käytän näitä sitten seitenkymppisenä :D
Taisin jossain postauksessa mainita näistä mezuzoista. Mezuzoja löytyi jokaisen sisäänkäynnin karmista. Ihan siis myös kaupoissa ja hotelleissa jopa. Mezuzan sisällä on tietty pätkä Vanhasta Testamentista ja sen uskotaan tuovan sille huoneelle/rakennukselle onnea, toivoa, terveyttä ja kaikkea muuta hyvää. Mie ostin pari Mezuzaa myös.


En vaan pysty vielä laittamaan näitä kiinni, kun tää isompi ainakin vaatis ruuvausta (jota ei vuokrakämpässä saa tehdä), mutta nää oottaa sitten sitä omaa kämppää!


Mutta autoon pystyin laittamaan oman mezuzan!


Sitten vielä pari tämmöstä seinäkoristetta. "Shalom" on hepreaa ja tarkoittaa "rauhaa". Se on siis tervehdys sielläpäin.Tämän pienen kupin sain mukaan puutarhahaudalta, jossa saatiin ehtoollinen. Tästä join siis miun ehtoollisviinin.


Ja koska rakastan laukkuja, niin tää lähti mukaan.Ja teetä! Ai että nää on ollu hyviä, mitä oon tähä mennessä maistellu. Tässä on siis tämmönen valikoima erimakuisia teelaatuja.Lentokentällä miulla oli vielä joitaki shekeleitä jäljellä, joten ostin tämmösen Jerusalemin valokuvakirjan.Tässä on todella hienoja kuvia Jerusalemista. Ja nyt kun nää melkein kaikki paikatkin on tuttuja, niin tää on tosi kiva matkamuisto.Tähän päättyy tän pipopään Israelin matka. Mitä tykkäsitte miun matkapäiväkirjasta? Olitte mukana alusta loppuun? Toivottavasti tykkäsitte!

2 kommenttia:

  1. Tosi kiva oli seurata matka kertomustasi. Olen itse käynyt Isrelissa kolme kertaa. Mielenkiintoista oli nähdä kuvia niistä paikoista missä en ole käynyt.

    VastaaPoista

♥ Kommentit saavat hymyn huulille :)
♥ Minulla on kommenttien valvonta päällä, eli älä ihmettele jos lähettämäsi kommentti "häviää" eikä heti näy. Hyväksyn kommentit ensin, jotta yksikään niistä ei jäisi lukematta.
♥ Kiitos kommentistasi!