torstai 21. heinäkuuta 2016

Pipopää Israelissa osa 9

Pari viimeistä päivää jäljellä. Toiseksi viimeinen päivä meni melkein kokonaan (noin 6-7 tuntia) Yad Vashem-holokaustimuseossa.


Holokaustimuseon sisällä ei saanut ottaa kuvia, joten ei ole kauheasti näytettävää sieltä. Näissä kuvissa on kuitenkin näkymä parvekkeelta, johon tulimme, kun poistuimme museosta.Ja tämän valomeren uskalsin ikuistaa, kun se oli erillään virallisesta museorakennuksesta. Tämä pienehkö huone oli täynnä peilejä ja kynttilöitä. Voitte vaan kuvitella, miltä se näytti. Samalla nauhalta kuului lasten nimiä ja ikiä, ketkä olivat kuolleet ja minkä ikäisinä he olivat kuolleet näissä vainoissa. Ei varmaan tarvii sanoa, että itkuhan tuossa huoneessa meinas päästä...

Ylipäätään koko holokaustimuseo oli todella koskettava paikka. Vaikkakin puolessavälin alkoi jo vähän jopa ahdistamaan, kun olimme Suvi-tädin kanssa katsoneet niin monta ihmisten haastattelua ja lukeneet niin monta kauheaa tarinaa, että ei ihmekkään... Meillä meni holokaustimuseossa juurikin tuon takia niin pitkän aikaa, kun pysähdyimme kuuntelemaan, lukemaan ja tutkimaan melkein jokaisen asian, esineen, videopätkän ja kirjoitetun tarinan. Ja tuo museo on muutenkin aivan järkyttävän iso paikka. Vaikka sen olis mennyt "reippaasti" läpi, niin uskon, että pari-kolme tuntia olisi silti helposti mennyt. Mutta me halusimme paneutua kunnolla.Museon pihalla oli myös puutarha, jossa oli istutettu puita kaikkien vainoissa auttavien ihmisten muistolle. Schindlerillä oli siellä tietysti myös oma puunsa.Viimeisenä päivänä lähdettiin vähän rennompaan paikkaan, nimittäin kuolleelle merelle; maailman matalimpaan paikkaan!


Pakkohan se oli päästä kokeilemaan, että miltä tuo kuolleessa meressä lilluminen tuntui. Ja oli kyllä hassun tuntuista! Siinä sitä vaan makoili vedessä ja ihan ilman mitään ponnisteluja, pysyi veden pinnalla. Hassu fiilis!

Seuraava Israelin matkan postaus on viimeinen ja näytän siinä, että mitä ostoksia matkalta tarttui mukaan. Teitä kiinnostaa kuitenkin ;)

Sitten päästään taas mihin aiheisiin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kommentit saavat hymyn huulille :)
♥ Minulla on kommenttien valvonta päällä, eli älä ihmettele jos lähettämäsi kommentti "häviää" eikä heti näy. Hyväksyn kommentit ensin, jotta yksikään niistä ei jäisi lukematta.
♥ Kiitos kommentistasi!