tiistai 26. maaliskuuta 2013

M&M keksit

Laitetaampas leivontaohje välillä. Tein nimittäin keksejä :) Nää on hirrrmusen hyviä ja sopii tosi hyvin esim. lasten kemuihin. Ohje on helppo ja nämä on suht nopea tehdä. Tällä kertaa tein kaksinkertasen annoksen, koska halusin kokeilla myös maitosuklaaversiota.



Nyt pitäis riittää vähäks aikaa keksejä! Nää häviää meillä aina vähintään kahden päivän kuluessa, vaikka on vaan kaksi syöjää :D Oikeenpuolimmaisella lautasella on M&M versioita ja vasemmalla suklaahippuversio.

M&M keksit

200 g margariinia                                                                         
236 ml fariinisokeria                     
236 ml sokeria
2 munaa
1 tl vaniliinisokeria
3x 236 ml jauhoja (eli noin 7 dl)
1 tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
236 ml M&M karkkeja tai muuta suklaata

Jos ihmettelet noin hassua mittaa, kun 236 ml, niin se on amerikan mitoissa 1 cup, eli siis vähän päälle 2 dl.

Sulata voi pehmeäksi, ÄLÄ SULATA VOISULAKSI ASTI, ja sekoita se sokereiden kanssa. Lisää kananmunat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.

Paista noin 180 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia keksien koosta ja uunin tehosta riippuen. EI TARVITSE PAISTAA TUMMAKSI ASTI, KEKSIT SAAVAT JÄÄDÄ VAALEIKSI JA SISÄLTÄ HIEMAN RAA'AKSI!

Vinkkejä:
  • Voit halutessasi lisätä taikinaan vähän hasselpähkinärouhetta noin 1dl (Itse en ole tätä kokeillut, mutta reseptin antaja suositteli)
  • Itselläni ensimmäisiä kertoja tehdessä meinasi taikina murentua käsiin, kun aloin pyörittelemään taikinaa käsissä. Laitoin varmaan liikaa jauhoja tai jotain, mutta tämän voi korjata lisäämällä hiukan vettä taikinaan.
  • Varmista, että M&M karkit ovat niitä suklaatäytteisiä, eli ruskea pussi. Muistaakseni keltainen pussi sisälsi pähkinäsuklaakarkkeja. toki niitäkin voi kokeilla :)
  • Itse laitan M&M karkkeja kaksi pussillista. Varmaan se yksikin riittäis, mut siitä ei ihan tuota päälle kahta desiä tule, joten ostan kuitenkin aina kaksi pussia. Kerralla vaan kaikki sekaan, eipähän tarvitse etsiä niitä keksejä joissa on eniten karkkeja :D


8 kommenttia:

  1. Äääk... IHANIA!
    MUN LEMPPAREITA M&M!!
    Täytyy hetä tehdä keksipurkki täyteen!
    Kiitti ohjeesta! ♥♥♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Toivottavasti maistuu :) Miulle maistuu ainaki, just täs samalla näitä mussuttelen :D

      Poista
  2. ja sit toi "kurkkaa myös nämä" -kohta sulla...
    en saa itselle muutettua sitä "you might also like" tekstiä...
    Mistä sä sait sen vaihdettua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meni vähän pieleen tuo äskeinen vastaus kun se otti sen html pätkän tosissaan :d Mut siis meet ulkoasuun ja avaat sieltä sen palkin, missä tuo widget on. Sit siellä lopussa on tämmönen kohta kun: script linkwithin_text='Kurkkaa myös nämä:' script niin tuohon "kurkkaa myös nämä" kohtaan laitat oman tekstin :) Kysy vielä jos et saa toimimaan!

      Poista
    2. SAIN!
      Fiuh... olihan työn takana.
      Siitä puuttui pari merkkiä, kuten < ja >

      KIITOS SULLE!

      Poista
  3. Sini ei tälläsiä ! :D
    Pitää testailla heti kun tulee tarvi tehdä keksejä :b

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tämmösiä! :D Testaat vaan heti, ei näille tarvii mitään tarvetta olla ;)

      Poista

♥ Kommentit saavat hymyn huulille :)
♥ Minulla on kommenttien valvonta päällä, eli älä ihmettele jos lähettämäsi kommentti "häviää" eikä heti näy. Hyväksyn kommentit ensin, jotta yksikään niistä ei jäisi lukematta.
♥ Kiitos kommentistasi!