lauantai 3. elokuuta 2013

Infoa ja kyselemistä.

Facebook

Pipon ytimestä- facebook sivulle on tullut nyt muutamia kuvia. Tein sinne kansion, johon laitan kuvia suoraan täältä blogista, sekä myös ehkä jotain muitakin kuvia. Muistakaahan käydä tykkäämässä! Blogin oikeasta laidasta löydät myös Facebook-nappulan :) Minulla on pari ideaa, millä tavalla alan tuota facebook sivua piristämään ;)

Kysely

Oikeasta laidasta löydätte myös kyselyn, jonka tässä pari päivää sitten laitoin! Käykäähän vastaamassa :) Myös kommentoimalla voi kertoa, että mitä haluaisitte mieluiten täällä blogissa nähdä. Myös muu palaute esim. ulkoasusta ynnä muusta on tervetullutta!

Englanninkielinen blogi

Sitten kyselisin teidän mietteitä ja mielipiteitä semmosesta asiasta, että oletteko koskaan harkinneet kirjoittaa blogia englanniksi? Minkä takia valitsit juuri suomen kielen blogiisi? Oletko harkinnut alkaa kirjoittaa blogia molemmilla kielillä? Itse olen nimittäin miettinyt, että jaksaisikohan sitä alkaa kirjoittaa blogia sekä suomeksi, että englanniksi. Esimerkiksi Ikomilla on tosi hyvä esimerkki siitä, miten blogia voi kirjoittaa molemmilla kielillä ilman, että blogin tekstit menevät jotenkin hankalaksi lukea.

Itse päätin alunperin aloittaa blogin kirjoittamisen suomen kielellä, koska vaikka englannin kielessä olen myös suhteellisen vahvoilla, niin silti tuntui, että suomen kielellä osaan kirjoittaa paljon värikkäämpää tekstiä ja keksiä hauskempia sanoja. Tottakai. Mutta nyt olen alkanut miettimään, että olisi myös kiva, että mahdollisimman moni pystyisi blogia lukemaan myös Suomen rajojen ulkopuolella ilman että tarvitsisi kääntää blogin tekstiä tuolla kökkösellä Google- kääntäjällä, joka minultakin tuolta blogin laidasta löytyy.

Olisi hirrrrrrmu kiva kuulla teidän ajatuksianne tästä asiasta! Kommentoikaa vaan rohkeesti. Muistakaa, että myös Facebookissa voi kommentoida, vastailen siellä ihan yhtälailla kuin täälläkin :) Kiitoksia kommenteistanne jo etukäteen!

Tulipas vähän tylsä postaus... Ihan ilman kuviakin! Mmmmmöh.. :D

6 kommenttia:

 1. Niin, mä en varmaan tehnyt tietoista valintaa kielestä. Se vain oli suomi :) Mutta, olen joskus myöhemmin pohtinut sitä myös että pitäisikö edes muutamalla lauseella laittaa englanniksikin? Olenkohan joskus jopa kokeillut, en muista.
  Mutta, varamaan on vähän se että vaikka englanti ihan sujuu, niin mä en vain jaksa :) kyllä se kumminkin loistavaa harjoitusta olisi :D mut et vaatii vähän ajatusta, et ei voi vain kirjoitella.. tai minä en ainakaan niin hyvä ole.
  Mut sä voisit kyllä kirjoitella englanniksikin niin sitten mulla harjaantuisi käsityöalan termistö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, harjaaatuis siinä itelläniki ja se ois kyl hyvä :D Niih, ku eihä sitä nyt koko tekstiä tarvii alkaa sanasta sanaan enkuttamaan, mut just muutamalla lauseella pääkohdat, hhhmmm....

   Poista
 2. Niin ja minä toivon erityisesti amigurumien ohjeita ja videopostauksia, tein tuon kyselyn mutta raksitin kaikki :D

  mä oon niin big fan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhaaa, kiiiitos kovasti! :D Sait ison hymyn miun huulille :)) Videopostaus on ainakin tulossa.... ;)

   Poista
 3. Mä oon kanssa miettiny tota englanniksi kirjoittamista, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi. Nyt kun blogille tuli eka ulkomaalainen lukija, niin mietin asiaa kahta kauheammin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ku viel tässä vaiheessa ei oo viel monen vuoden takaa tekstejä jotka pitäis kääntää, niih nää tekstit ehkä jaksaiski viel kääntää enkuks ja sit jatkais suomi-enkku linjalla. Pitää nyt ihan tosissaan alkaa miettimään, että josko sitä aina muutamalla lauseella vääntäis enkuks :)

   Poista

♥ Kommentit saavat hymyn huulille :)
♥ Minulla on kommenttien valvonta päällä, eli älä ihmettele jos lähettämäsi kommentti "häviää" eikä heti näy. Hyväksyn kommentit ensin, jotta yksikään niistä ei jäisi lukematta.
♥ Kiitos kommentistasi!