sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Amigurumeja

"Amigurumi on neulottu tai virkattu pehmoeläin tai muu hahmo. Nimi tulee japaninkielisistä sanoista ami, joka tarkoittaa virkattua tai neulottua ja nuigurumi, joka taas tarkoittaa pehmolelua." - Wikipedia

Muutamat ovat kyselleet, että olenko tehnyt amigurumeja ja että olisi kiva nähdä niitä. Ja olenhan minä tehnyt :) Amigurumit nimittäin alunperin innostivat minua harjoittelemaaan uudestaan virkkausta (olin ennen sitä virkannut viimeksi ala-asteella), joten ne ovat olleet aika tärkeässä roolissa koko käsityöharrastuksen aloittamisessa. Törmäsin netissä hirmu söpöihin otuksiin ja halusin oppia tekemään niitä. Harjoittelin virkkauksen alkeet netistä löytämilläni ohjeilla ja sitten tein ensimmäisen amigurmin Youtube- videoiden avulla.

Tässä omasta mielestäni tosi selkeä video, miten päästä alkuun amigurmien virkkaamisessa, jos vaan englanninkielisenä ymmärrät virkkaussanastoa. Kyseisessä videosarjassa virkataan nallen pää. Loput osat löydät Youtubesta. Älkää antako tuon natinan häiritä tuossa videossa, seuraavissa osissa ei ole ihan noin pahana :)


Tällä hetkellä meillä asustavat otukset ovat tässä hyllyssä:


Ja tarkempaa kuvaa... Tämä pokemonpallo oli ihan ensimmäisiä tekeleitäni. Ohje löytyy täältä *KLIK*


Tämän söpön dinon ohje löytyy täältä *KLIK*


Ja nämä Mario sienet on tehty ainakin muistaakseni samalla ohjeella. Tuo pienempi on vaan tehty tosi pienellä koukulla. Näihin en nyt tähän hätään ohjetta löytänyt, mutta Mario mushroom - hakusanalla löydät varmasti monta ohjetta Esim Ravelrystä tai Googlesta :) Tuosta pikkusienestä saisi tehtyä söpöjä kaulakoruja!


 Ja vielä omasta mielestäni maailman söpöin dino :) Tämän dinosen ohje löytyy täältä *KLIK*


Lisäksi olen tehnyt amigurumeja, jotka ovat lähteneet maailmaalle piristämään muiden päivää. Harmikseni en löytänyt kuva-arkistostani muita kuin tämän Ugly Ducklin ankan, eli siis ruman ankanpoikasen, jonka tein ankkahullulle 4-vuotiaalle serkkutytölleni :)


Oli ihana nähdä serkkutytön ilme, kun sai tämän. Hänellä on jo muutama muukin ankkapehmolelu ja kaikilla on nimet ja kaikki täytyy aina olla mukana niin nukkumassa kuin telkkaria katsoessakin :)

Haluatteko lisää tietoa amigurumeista? Listaanko esimerkiksi hyviä sivuja, joista löytää amigurumiohjeita, vai jätänkö etsimisen teille? :D Kysykää vaan tai ehdottakaa mitä haluaisitte tietää/nähdä Pipon ytimessä amigurumeihin liittyen :)14 kommenttia:

 1. Amigurumit on niiiiiin ihania :). Toi alin dino on tosiaan todella söpö. Nykyään väsäilen jo omia ohjeita ja olisi hauskaa nähdä jotain sinultakin ihan omasta päästä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en oo vielä päässyt siihen vaiheeseen, että keksisin omasta päästä amigurumien ohjeita, mutta kyllä omasta päästä on tullut kaikenlaisia muita ohjeita jo, eli luulisi myös amigurumien suunnittelun onnistuvan :) Pitää joku päivä kokeilla ja ottaa ihan ajatukseksi, että nyt teen oma amigurumi ohjeen :)

   Poista
 2. Ihania! munkin pitäisi kyllä kokeilla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Nää on yleensä niin pieniä, että valmistuvat ihan hujauksessa. Ja lapset tykkää näistä tosi paljon :) Sillon vaan pitää varmistaa, että lapselle annetussa amigurumi pehmossa ei ole sellaisia osia, jotka saattaisivat irrota :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos, se onnistu kyllä aika hyvin, vaikka itse sanonkin :)

   Poista
 4. Mielettömän ihania amigurumeja! :) Itsekkin oon jonkinverran noita tehnyt ja oikeastaan yksi on tällähetkelläkin tekeillä, tosin neuloen (ainakin osittain) tälläkertaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie en oo vielä neulomalla tehnyt, kun jotenkin tuntuu että sukkapuikot olisivat hirveästi edessä näin pientä työtä tehdessä :D Tietysti jos tekee jonkun isomman pehmon, niin sitten ei haittaa. Mutta virkkaamalla on tosi kätevä tehdä vähän pienemmät örvelöt :)

   Poista
 5. Hih, pakko oli tulla kommentoimaan kun huomasin ton ihanan venomhiden, mullakin nimittäin on sellanen. ^^
  Tosin vaan vihrein raidoin ja ilman sarvea. Amigurumit on ihan parhaita ja niitä on oikeesti tosi helppo tehdä omasta päästä, suosittelen yrittämään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on sulonen :)) Ja khyl, pitäis perehtyä tuohon omien ohjeiden keksimiseen ;)

   Poista
 6. Ihania! :) Olis kyllä kiva jos listaisit hyviä sivuja ohjeista, vois vaikka vihdoin saada aikaiseksi kokeilla tehdä noita :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraavaan amigurumipostaukseen teen listan ainakin omista lempisivustoistani! :)

   Poista
 7. Haluaisin linkata toiselle pokémon- ja peliaiheesta kiinnostuneelle omia amigurumejani. Toivottavasti ei haitaa. Myöhemmin julkaisen omia ohjeitanikin. :)
  http://monamigurumi.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja ei todellakaan haittaa! :) Käyn kurkkaamassa!

   Poista

♥ Kommentit saavat hymyn huulille :)
♥ Minulla on kommenttien valvonta päällä, eli älä ihmettele jos lähettämäsi kommentti "häviää" eikä heti näy. Hyväksyn kommentit ensin, jotta yksikään niistä ei jäisi lukematta.
♥ Kiitos kommentistasi!