tiistai 9. huhtikuuta 2013

Englanti-Suomi-Englanti

Tosiaan, kuten olette ehkä huomanneetkin, käytän aika paljon englanninkielisiä ohjeita käsitöissäni. Kun alotin virkkaamaan, huomasin tietysti heti, että englanniksi löytyy varsinkin netistä paljon enemmän ja paljon kivompia ohjeita kuin suomeksi. Päätin siis heti alusta alkaen opetella virkkaamisen ja neulomisen enkkusanaston. Tuntuu että nykyään osaan paremmin neuloa ja virkata englanninkielisistä ohjeista, kuin suomenkielisistä :D Suosittelen kyllä kaikille muillekkin käsityölaisille, että opettelisitte myös enkkusanaston. Saatte Ravelrystä ja monista muista ohjesivuista paljon enemmän irti :) Eikä siihen oikeastaan vaadita kun niiden enkkulyhenteiden opettelu, koska lyhenteillähän ne ohjeet yleensä kirjoitetaan. Tietysti on hyvä osata perus käsityösanastoa, kuten lanka, neula, oikein, nurin :)

Kuva on täältä

Tässä olis muutamia käteviä sivuja, joiden avulla olen itse pärjännyt tähän asti tosi hyvin.

Marjutin neuleet - sivun virkkaussanasto ja Marjutin neuleet - neulessanasto. Nämä ovat hitsin käteviä ja selkeitä pieniä sanastoja, joissa on kaikki tarpeellinen sanasto käännetty englanniksi. Samalta sivulta löytyy myös puikkokokojen ja langan paksuuksien vertailua.

Tässä (*KLIK*) on tosi kätevä ja helposti luettava puikkojen kokotaulukko, koska Englannissa ja Amerikassa ilmoitetaan puikko- ja koukkukoko ihan eri tavalla kuin Euroopassa. Tämä on kätevä tulostaa ja laittaa vaikka käsityönurkkauksen seinälle, niin on aina ulottuvilla :)

Ja täältä (*KLIK*) löydät vielä langoista taulukon, jossa kerrotaan langan paksuus ja siihen sopiva puikkokoko.

Tarttukaa vaan rohkeasti myös englanninkielisiin ohjeisiin! Niitä oppii tosi nopeasti lukemaan ja löytää paaaaaaljon enemmän ihania ohjeita varsinkin netistä! Kyselkää vaan rohkeasti, jos tulee jotain kysyttävää. Yritän vastata parhaani mukaan :)

***

Ja hei, tervetuloa uusille lukijoille! Vanhoja unohtamatta :)


4 kommenttia:

 1. Kiitos linkeistä! Aika paljon itsekin tuli jossain vaiheessa käytettyä englanninkielisiä ohjeita (nykyään lähinnä omasta päästä) ja tosiaan välillä piti vähän pysähtyä pohtimaan mitä mikin tarkoitti.
  Ps. Bongasin nyt myös itse pöllölaukun lehdestä, en olisi tajunnut edes katsoa, jos et olisi huomannut ensin! Kiitos siis siitäkin, tulinpa tosi hyvälle tuulelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan, hyvä jos noista on apua! :) Heheee, hyvä kun sanoin :DD Selailin uusinta lehteä kaupassa ja heti osu silmiin ensimmäisikllä sivuilla tuttu laukku :)

   Poista
 2. Kiitti tosiaan linkeistä... ovat tosi tarpeen välillä.
  mulla on kans sama, että sitä eksyy paremmin enkun kielisille sivuille, kun kerran löytyy enemmän vaihtoehtoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :) Suomeksikin löytyy jonkun verran kivoja, mutta kyllä noita englanninkielisiä löytyy kaikista eniten.

   Poista

♥ Kommentit saavat hymyn huulille :)
♥ Minulla on kommenttien valvonta päällä, eli älä ihmettele jos lähettämäsi kommentti "häviää" eikä heti näy. Hyväksyn kommentit ensin, jotta yksikään niistä ei jäisi lukematta.
♥ Kiitos kommentistasi!