perjantai 26. heinäkuuta 2013

7/2013 Neulegraffiti

Tämä on ollut jo muutaman päivän paikallaan, mutta postauksen tekeminen on jäänyt. Tässä nyt kuitenkin tämän kuun
vastauspostaus :)

 Puikot: Numero 3,5
Lanka: Peruspaksuisia jämälankoja. (Noin 7-veikan paksuisia)

Tämä oli samalla ihka ensimmäinen neulegraffitini! Ja koukkuun jäin heti :D Aloin jo heti suunnittelemaan seuraavia. Kiinnitin tämän liikennemerkkiin aika lähelle meidän kämppää, kun haluan seurata, että miten tuo kestää säätä ja muutenkin kiva nähdä aina aamulla töihin lähtiessä oma neulegraffiti :) Sitä on jo joku käynyt pyörittelemässä, kun on sauna toisella puolella mihin sen itse asettelin, mutta eipä se haittaa. Yksi äiti meni hymyillen lapsensa kanssa ohi kun tuota kiinnitin. Taisi tietää mitä olin tekemässä :)

Tein muuten vähän mittauksia myös muista potentiaalisista neulegraffitiasiakkaista. Nämä mittaukset siis pitävät paikkansa noin 3,5 koon puikoille ja normipaksuiselle langalle. Mittailin lyhtypylväitä ja muita tolppia lähimaastosta. Teille, ketkä haluatte nyt heti päästä tekemään neulegraffiteja, mutta ette tiedä minkä kokoisia nistä pitäisi tulla, niin tässä vähän osviittaa:

Liikennemerkki: 

Ympärysmitta noin 19 cm. Neulegraffitin leveys noin 30 silmukkaa (ainakin minun käsialalla) 30 silmukalla tein siis tuon ylläolevan graffitin ja ainakin omasta mielestä siitä tuli ihan sopivan napakka. Tietysti kiinnitysvaiheessa sitä voi kiristää ja kyllähän nuo venyykin jonkun verran.

Lyhtypylväs:

Ympärysmitta noin 44 cm, eli hitusen päälle puolet isompi kuin liikennemerkki. Mittasin tuolla samalla neulegraffitilla lyhtypylvään, niin se ylsi noin puoleenväliin. Eli tästä voimme päätellä, että silmukoita leveyteen tarvitaan noin 60-65.

T-putki (tai mikälie oikea nimitys näille onkaan):

Yläputken ympärysmitta noin 36 cm ja pystyssä olevan alaosan ympärys noin 34 cm. Eli näihin tulisi neulegraffitin leveydeksi varmaan joku 40-50 silmukkaa? Pitää testata tätä vielä tarkemmin :)

Siinä nyt muutamia perusputkien mittoja. Nyt eikun vaan kaupunkia koristelemaan! ;D


7 kommenttia:

 1. Hieno graffiti ja hyvä idea jakaa meille muillekkin noita perusputkien paksuuksia :D Kiitos siis siitä! :) Multa taitaa jäädä tän kuun haaste toteuttamatta :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh, ole hyvä vaan :) Ja eihän se haittaa, ens kuussa sit taas mukaan. Eihän meijän haasteen perustajienkaa oo pakko kaikkiin osallistua, jos ei ehi tai ei inspaa. Ei näistä piä stressiä ottaa! :)

   Poista
 2. Samaa mieltä Silmukan saalistajan kanssa eli käteviä nuo mitat :) Täällä ollaan muuten valmiita myös! http://puikkoillenkoukkuillen.blogspot.fi/2013/07/silmukan-ytimesta-haaste-72013.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Ja ooii mahtavaa! Käyn heti kurkkaamassa! :D

   Poista
 3. Hienon graffitin oot tehnyt :) ja kivoja nuo mitat,kiitos.

  VastaaPoista

♥ Kommentit saavat hymyn huulille :)
♥ Minulla on kommenttien valvonta päällä, eli älä ihmettele jos lähettämäsi kommentti "häviää" eikä heti näy. Hyväksyn kommentit ensin, jotta yksikään niistä ei jäisi lukematta.
♥ Kiitos kommentistasi!