keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Vanhoja käsitöitä

Olen monessa blogissa nähnyt, että ihmiset näyttävät kuvia ja kertovat vanhoista käsitöistään. Siis semmosista mitkä tehtiin joskus ala-asteen aikana tai vähän myöhemmin. Noh nyt kun kävin kesälomalla lapsuudenkodissani, niin muistin vihdoin kuvata omani. Aika paljon niitä löysinkin! En edes tajunnut, että olen näinkin paljon ala-asteen aikana saanut aikaiseksi.

Farkkukankaasta tehty simppeli laukku. Sydän on kohoväreillä piirretty.


Pirtanauhan tekoa piti myös sillon harjotella. Tuossa alemmassa kuvassa näkyy, että tajusin vähän kiristää työtä, niin tuli ihan erinäköistä jälkeä, mut sitten se taas löystyi :D Kai sen kuuluisi oikeesti näyttää tuolta kun tuossa alemmassa kuvassa. Tämä on sen verran pitkä, että sillon nuorempana käytin tätä välillä vyönä :)

Tästä olen itseasiassa aika ylpeä! Ja tästä sain muistaakseni opettajaltakin kehuja kekseliäisyydestäni :) Eli piti siis tehdä patalappu. Noh minä kun olen huono piirtämään, niin mietin, että mistä saisin kivan kuvan mallin, jonka voisi vaikka piirtää kankaan läpi. Penaalin pohjalta löytyi rullaleimasin, jolla rullailin kuvaa paperille. Kävin pyytämässä opettajanhuoneesta, että kuvaa suurennettaisi kopiokoneen avulla, ja niin sain suurennetun kuvan tuosta hauskasta leimasimen jäljestä. Ei tarvinnut kun vaan kankaan läpi jäljentää kuva. Tämä likka on ollut kekseliäs jo pienestä pitäen :)

Samalla idealla tein pienen tyynyn. Tämäkin kuva on leimasimen jäljestä suurennettu.

Tämä pieni nukke ei itseassa ole koulussa tehty, vaan joskus mummon kanssa askarreltiin tämä, kun halusin pienen räsynuken. Nukke on tehty valkoisesta sukasta ja toisesta raidallisesta sukasta sille on tehty simppeli mekko. Mummo kirjoi nuo silmät ja suun, kun itse en todellakaan sillon osannut. Tämä on hyvin rakas muisto ja sempä takia purkitin sen, jotta se säilyisi hyvänä, eikä menisi rikki :)

Vanhoja käsitöitä on tulossa lisää! En vaan halunnut ihan kaikkea yhteen postaukseen tunkea. Pysykäähän taajuuksilla! :)

4 kommenttia:

 1. Vau, toi patalappu on kyllä aika hauska :)

  VastaaPoista
 2. Ihana tuo nukke, ja mainio sopivasti vinksahtanut idea pitää sitä lasipurkissa! AAAi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, jooh ihan miun tyylisiä tämmöset vähä oudohkot ideat :D Se on miun koeputkilapsi :D

   Poista

♥ Kommentit saavat hymyn huulille :)
♥ Minulla on kommenttien valvonta päällä, eli älä ihmettele jos lähettämäsi kommentti "häviää" eikä heti näy. Hyväksyn kommentit ensin, jotta yksikään niistä ei jäisi lukematta.
♥ Kiitos kommentistasi!