torstai 11. heinäkuuta 2013

Rokkaavaa virkkausta

Ilosaarirock ja pohjois-karjalan martat ovat heittäneet ilmoille virkkaushaasteen. Ideana on, että ihmiset virkkaisivat isoäidinneliöitä ja lähettäisivät niitä martoille. Neliöt yhdistetään peitoiksi ja ne laitetaan koristamaan nyt viikonloppuna pidettävää Ilosaarirockin festivaalialuetta. Tämän käytön jälkeen peitot lahjoitetaan vanhankotien asukkaille.


 
Tosi hieno idea! Joensuun torilla olevassa rokkikontissa on järjestetty muutama virkkaustuokio, jossa kävin itsekin vakoilemassa. Olisin jäänyt ehkä itsekin virkkaamaan, mutta pöytä alkoi olla jo aika täynnä ja sen päivän sää oli sillä hetkellä niin epävakaa, että pelkäsin sadetta. Ja alkoihan se sitten sataakkin hetken päästä. Mutta kerkesin käydä pari kuvaa nappaamassa!


Minun piti laittaa tämä pävitys jo aikaisemmin, jos jotkut teistä olisivat halunneet osallistua tuohon tempaukseen lähettämällä neliöitä, mutta unohdin, anteeksi! :( Luulisin kyllä, että eivätköhän ne ota noita neliöitä mielihyvin vastaan vähän myöhässäkin :) Rokkihan alkaa vasta huomenna ja peitot kai ovat siellä koko viikonlopun koristeena.

Onko muuten ketään tulossa Ilosaarirokkiin? Itse en valitettavasti pääse, kun on koko viikonloppu töitä, mutta ajattelin jossain välissä käydä telttojen ulkopuolella katselemassa ja kuuntelemassa meininkiä :)

9 kommenttia:

 1. On kyllä aivan mahtava tempaus, tällaisia saisi olla enemmänkin. Itsekin osallistuin täältä Jyväskylästä asti lähettämällä tilkkuni postitse. Luulenpa muuten bonganneeni kuvasta useammankin tekemäni tilkun (keskellä olevat turkoosit ja reunassa näkyvät pari tilkkua, joissa on turkoosia ja valkoista). :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oiii, mahtavaa! :D Näitä saisi tosiaan olla enemmän! Harmittaa kun en itse ehtinyt (kröhöm, jaksanut) tehdä noita tilkkuja, kun en osaaaaa vieläkään tehdä kunnollista isoäidinneliötä :D Hienoa että sinä olit mukana ja hauskaa että sain sinun tilkkusi kuvattua :'D

   Poista
 2. Isoäidin neliöön pätee sama, mikä moneen muuhunkin; harjoitus tekee mestarin. Itse suosin mallia, jossa pylväsryhmien väliin tulee yksi ketjusilmukka ja kulmiin kaksi. Neliöistä tulee ainakin omasta mielestäni silloin mukavan napakoita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeilin joskus tehdä isoäidinneliön ja siitä tuli ihan kamala :D Pitää vaan tosiaan harjoitella, eihän sitä muuten opi :) Ja just tommosia napakoita neliöitä haluisin osata tehdä.

   Poista
 3. Onpas hyvä idea! Harmi kun en tienny tästä.. Mulla olis ollu jossain kaapin kätköissä valmiita neliöitä mitä lähettää. Joskus innostuin niitä virkkaamaan, mut ei tullu tehtyä niistä mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, nyt ärsyttää vielä enemmän että en muistanut tehdä tätä postausta ajoissa! Aaarrgghh... Noh toivottavasti löydät neliöille käyttöä tai sitten odotellaan seuraavaa tämäntyylistä tempausta :)

   Poista
  2. Noooh, eipä se mitään. Ite en ikinä tiiä mistään mitään, kun ei tuu seurattua mitään uutisia eikä ilmotuksia tai mitään. :P Joo enköhän mä niistä joskus jotain keksi. :) Oon jo unohtanu miten niitä virkattiin. Että jonkii aikaa ollu siellä kaapissa.. :D

   Poista
  3. Itekkin sain tietää tästä kun poikakaveri mainitsi :) En ois muuten varmaan tiennyt. Toivottavasti ei oo koiperhoset vielä pesiytyneet neliöihin :DD

   Poista
 4. Hehe.. Ne on mulla tuolla jossain lankakaapin kätköissä. (josta ei meinaa mennä enää edes ovi kiinni) :D Pitäis käydä tutkimusmatkalla tuolla kaapissa, että mitä kaikkee sieltä löytyykään lankojen seasta. :D

  VastaaPoista

♥ Kommentit saavat hymyn huulille :)
♥ Minulla on kommenttien valvonta päällä, eli älä ihmettele jos lähettämäsi kommentti "häviää" eikä heti näy. Hyväksyn kommentit ensin, jotta yksikään niistä ei jäisi lukematta.
♥ Kiitos kommentistasi!